Chacota samen met trio Matonnele en pianist Wouter Bakker

 Ruinerwold

21 apr 2018

Van 20.00 uur

Plaats: Kerk van Blijdenstein

Ruinerwold

Groots en meeslepend: Chacota zingt Rachmaninov

Op Zaterdagavond 21 april om 20:00 uur treedt het vrouwenkoor Chacota op, samen met het Klezmer trio Matonnele en pianist Wouter Bakker in het kerkje van Blijdestein.

Het gaat om een concert met muziek uit landen in en ten oosten van Europa. Daar zit volksmuziek bij uit Sarajevo, Roemenië, Macedonië, Georgië, Bulgarije en Oekraïne, begeleid door Matonnele, een trio bestaande uit een violiste, bassist en accordeonist.  

Maar ook  klassieke muziek zal een onderdeel zijn waaronder drie lichtvoetige en beeldende duetten van Dvorák. Het  hoogtepunt van de avond zijn de six choruses van Rachmaninov begeleid door piano. Dit werk is het neusje van de zalm wat betreft vrouwenkoormuziek. Het zijn zes prachtige tweestemmige liederen waarin de natuur, het land en het leven zelf bezongen worden. Deze werken hebben een enorme energie met veel dynamisch reliëf en krachtige melodieën.  De uitvoering stelt dan ook hoge eisen aan de zangtalenten van de zangeressen.  

Met grote passie is gewerkt aan dit project en dat is meteen de rode draad van de avond: de meeslepende grootsheid van het alledaagse leven.

De zangeressen van vrouwenkoor Sweet Kate hebben zich voor dit project bij Chacota aangesloten. Het geheel staat onder leiding van Ceciel van der Zee. 

We willen iedereen van harte uitnodigen dit mee te maken. Het concert duurt een uur, na afloop serveren we een gratis drankje en hapje. Entree € 10,-, kinderen tot 16 jaar gratis.

 

wat is dit?