Coby Bos, olieverf en mixed media in Galerij IJhorst

IJhorst

05 mei 2018  -  03 jun 2018

Plaats: De Galerij IJhorst

IJhorst

Coby Bos (1953, Almelo) studeerde in 1981 af aan de Academie voor Kunst en Industrie(AKI) te Enschede, in de schilder- en grafische kunst. Haar werk is gebaseerd op een niet aflatende zoektocht naar ruimte, lijnen, tekens en ritmes en ademt tegelijkertijd kracht en kwetsbaarheid. Veel nadruk ligt op de huid van de schilderijen. De interacties tussen vormen, vlakken en kleuren leiden tot zuivere lyrisch-abstracte kunstwerken. Een wereld van stilte, een verademing in onze gejaagde maatschappij. In haar werk speelt het element papier een belangrijke rol, waarin lijnen en tekens letterlijk aanwezig zijn. Het veelal geperste (en bewerkte) papier gaat een relatie aan met de beeldtaal en gaat voorbij aan de waarneembare werkelijkheid. Het werk laat een eigenzinnig spel zien met de elementen taal, beeld en ritme. Coby Bos woont en werkt in Ruinerwold. Haar werk is opgenomen in diverse overheid – en bedrijfscollecties en is aangekocht door particulieren in binnen en buitenland.


De tentoonstelling wordt op zaterdag 5 mei 15.00 uur geopend door HAN VAN HAGEN, muzikale medewerking van WILLY-ANNE van GOOL, Ierse harp. 

DE GALERIJ IJHORST André Tempelaar & Griet Dijkstra Kerkweg 12, 7955 AA IJHORST (naast de kerk), geopend: vrijdag, zaterdag en zondag 13.00 - 18.00 uur en na afspraak: ook geopend Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag meer informatie: www.adeneilander.nl T. 0522-441367 / 06-51934015

 

wat is dit?