Nationale Voorleesdagen: Ssst! De tijger slaapt

22 jan 2018  -  02 feb 2018

Plaats: Bibliotheken in De Wolden

Dinsdag 16 januari is de aftrap van een reeks van 16 voorstellingen in bibliotheken De Wolden. Peuters en kleuters gaan de dieren in Ssst! De tijger slaapt helpen om veilig langs de slapende tijger te komen.

Prentenboek van het Jaar: Ssst! De tijger slaapt
Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup is gekozen tot Prentenboek van het jaar 2018. Naast dit boek hebben Nederlandse jeugdbibliothecarissen negen andere prentenboeken gekozen uit het aanbod van 2017, die de Prentenboek TopTien compleet maken. Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2018, die worden gehouden van 24 januari tot 3 februari, krijgen deze tien boeken voor peuters en kleuters extra aandacht. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg… Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Misschien dat het daarmee lukt?

Voorstelling
Poppentheater Jinky’s Mikmak heeft, geïnspireerd door het verhaal uit het boek ‘Ssst! De tijger slaapt’ van Britta Teckentrup, een interactieve voorstelling voor jonge kinderen gemaakt. Peuters kunnen op 16, 17, 18 of 22 januari genieten van het verhaal over de tijger. Kaartjes voor de peutervoorstellingen zijn voor € 2,- verkrijgbaar bij de bibliotheken. Vooraf aanmelden is aan te raden, want vol is vol!
Kleuters zijn op 22, 24, 26 en 29 januari en 2 februari aan de beurt.

Meer informatie: Bibliotheek Zuidwolde Jeanet Drent (Frontofficemedewerker) 088-0128290,  j.drent@biblionetdrenthe.nl www.bibliotheekzuidwolde.nl

 

wat is dit?