Ronald Giphart

De Wijk

15 nov 2017

Van 20.00 uur

Plaats: Bibliotheek

De Wijk

Schrijver Ronald Giphart treedt op in Bibliotheek De Wijk

Op woensdagvond 15 november treedt schrijver Ronald Giphart op in Bibliotheek De Wijk in het kader van de actie Nederland Leest. Het wordt een vrolijke avond over schrijven met robots. Via een PowerPointpresentatie vertelt deze gemakkelijke spreker over het schrijven met robots, want dat heeft hij het afgelopen half jaar gedaan. Hij heeft die avond dan ook een robot bij zich, die 10.000 boeken heeft gelezen en hij gaat ter plekke een verhaal schrijven met het publiek en de robot!

Aanvang: 20.00 uur.

Entree: € 7,50 voor bibliotheekleden en € 10,00 voor niet-leden.

Wie op deze avond verhinderd is kan op de avond ervoor, dinsdag 14 november in bibliotheek Coevorden terecht, waar Giphart dezelfde lezing zal geven.

Nederland Leest

In november krijgen alle klanten van de bibliotheken in Nederland weer een boek, zolang de voorraad strekt, dat is de actie Nederland Leest. Het thema van Nederland Leest is ‘robotica’ en het boek dat gratis wordt verstrekt door de (deelnemende) bibliotheken is: Ik, robot van Isaac Asimov. Het is een futuristische raamvertelling rond hoofdpersoon Susan Calvin (1982), robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven.

 

Extra in het boek van Asimov: het tiende verhaal is van Ronald Giphart

Aan de Nederland Leest editie van Ik, robot is een extra verhaal toegevoegd dat Ronald Giphart samen met een robot schreef.

 

 

 

 

wat is dit?