Voorjaarsexpositie “Bomen”

Stapelerweg 29 De Stapel

01 apr 2018  -  29 apr 2018

Van 11.00 tot 17.00 uur

Plaats: Beeldenatelier Wildschutserve

Stapelerweg 29 De Stapel

Vanaf 1e Paasdag biedt Beeldenatelier Wildschutserve weer plek aan een mooie  voorjaarsexpositie. Speciale gast is dit keer de Nijmeegse kunstenares Clim van Swelm. Zij exposeert een serie olieverven rond het thema 'Bomen'. Zonnige, kleurrijke boomsilhouetten of winterse sparrenbossen met een dik pak sneeuw... op tal van manieren heeft Clim bomen en bossen gevangen op het doek. De schilderijen worden afgewisseld met beelden in brons van Bert Denneman. Vanaf 1 april t/m 29 april bent u van harte welkom op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur bij Wildschutserve, Stapelerweg 29, 7957 NA De Stapel (bij de Wijk).  Op 2e Paasdag is de expositie ook geopend. Kijk voor meer info op www.wildschutserve.nl.

Clim van Swelm vindt haar inspiratie in de bosrijke omgeving van Nijmegen. Gedurende de afgelopen jaren heeft zij zich vooral bezig gehouden met bomen en bossen. Het strakke ritme van de aangeplante productiebossen of juist de vrije vormen van kromme eiken; in het werk van Clim hebben zij allen een plek gekregen.   In haar weergave van zoiets vertrouwds als bomen en bossen kiest Clim vaak voor het lijnenspel van de stammen in het bos. Soms neigen de schilderijen naar abstractie, maar ook dan blijft de ritmiek van de bomen juist wat het bos zo herkenbaar maakt.

In haar werk zoekt Clim van Swelm al schilderend naar de uiteindelijke compositie. Zoals ze zelf zegt:  "Als ik precies weet wat ik wil schilderen, verlies ik mijn interesse". Al zoekende, in een langdurig proces van laag over laag komt de uiteindelijke compositie bijna organisch tot stand.  Het gevolg is dat haar doeken vaak met zoveel verf zijn beschilderd dat het oppervlakte een sterk reliëf vertoont. Bovendien blijken zelfs ogenschijnlijk in grijstonen opgebouwde voorstellingen van dichtbij gezien verrassend veel kleur te hebben door de vele lagen verf. Het getoonde werk rond het thema ‘Bomen’ was in 2017 (deels) te zien bij de Künstverein Emmerich (D).

De schilderijen van Clim van Swelm worden afgewisseld met beelden van vogels, reeën en andere dieren in brons en steen van Bert Denneman en Olga de Lange.

De expositie is gratis toegankelijk en voor de bezoekers staat koffie, thee en wat lekkers klaar.

 

wat is dit?