Voorstelling Updiggin’

Veeningen

18 nov 2017  -  19 nov 2017

Plaats: Markehuus

Veeningen

Informatie over de voorstellingen:‘Thuis’ in De Wolden met Solace I Guess: Updiggin’

Op zaterdag 18 november 2017 om 20.00 en zondag 19 november 2017 om 15.00 speelt de band Solace I Guess de muziekvoorstelling Updiggin’ in ‘t Markehuus in Veeningen. Updiggin’ is een muzikale voorstelling over een man die zijn verleden in Afrika niet kan afsluiten, hoe graag hij ook wil… Onderdeel van Updiggin’ is een lokaal programma, ‘Thuis’, een voorstelling die speciaal is gemaakt door inwoners van de gemeente De Wolden onder leiding van een professionele regisseur.

Kaarten kosten €8,00 in de voorverkoop en €10,00 aan de deur en zijn te reserveren via ‘t Markehuus: markehuus43@home.nl. Kijk voor meer informatie ook op de website: www.solaceiguess.com. 

Over Thuis

Een aantal "professoren" uit de gemeente De Wolden heeft jarenlang gewerkt aan een onderzoek om antwoord te kunnen geven op vragen als ‘wat is thuis?’ Is het begrip voor iedereen hetzelfde? En wanneer ben je eigenlijk thuis? De resultaten van het onderzoek presenteren ze op theatrale wijze onder begeleiding van live-muziek. De voorstelling is gemaakt door inwoners uit de gemeente De Wolden onder leiding van regisseur Roel Tichelaar.  

Over Updiggin’

In de muziektheatervoorstelling Updiggin’ maakt het publiek in anderhalf uur tijd een wereldreis naar Afrika, waar twee mensen, door het lot met elkaar verbonden, de confrontatie met elkaar aangaan. Deze toegankelijke, maar indringende en toch ook blijmoedige voorstelling bevat een virtuoze combinatie van muziek, zang en spel. De voorstelling vertelt over een intrige in Afrika en is uitgevoerd in verschillende muziekstijlen waaronder pop, rock, reggae en ska, allemaal met een Afrikaans tintje. Updiggin’ ging vorig jaar op Noorderzon van start met vijf uitverkochte voorstellingen, en is daarna het land door gegaan. De voorstelling tourt in het najaar 2017 door Drenthe, waarbij elke voorstelling vooraf wordt gegaan door een lokaal programma van plaatselijke spelers. 

Updiggin’, voorafgegaan door het lokale programma Thuis, speelt op zaterdag 18 november om 20.00 en zondag 19 november om 15.00 in ’t Markehuus in Veeningen. Toegangskaarten kosten €8,00 in voorverkoop en €10,00 aan de deur. De kaarten zijn te koop via ’t Markehuus: markehuus42@home.nl.

Actuele informatie over de voorstellingen en de lokale programma’s is te vinden op www.solaceiguess.com, op Facebook (solaceiguess) en Instagram (Veravanupdiggin’).

wat is dit?