Expositie Vivien Nieuwenhuis

Dromen van betere tijden; expositie Vivien Nieuwenweg in het gemeentehuis in Zuidwolde. Te bezoeken tijdens openingstijden.

 

Graag willen we u uitnodigen een kijkje te komen nemen bij de nieuwe expositie van de lokale kunstenares Vivien Nieuwenweg. In deze tijd van hoop waarin we ons kunnen verheugen op meer vrijheden na de coronaperiode wil de kunstenares met haar werk ons weer laten Dromen van betere tijden met haar verbluffende eigentijdse werk. Laat u verwonderen, fascineren, troosten en vooral genieten van deze mooie en bijzondere werken. In het gemeentehuis kunt u ook haar artiststatement lezen, Vivien Nieuwenweg (22-12-81) is in 2013 afgestudeerd aan Academie Minerva  te Groningen, als Autonoom Beeldend Kunstenaar. Ze heeft meerdere exposities op haar naam staan, meer informatie vindt u op haar website; www.viviennieuwenweg.com.

 

Citaat: Mijn werk is dromerig, fantasierijk, gevoelig en heeft een surrealistisch karakter. Het werkproces begint met fotograferen, schetsen, schilderen, verzamelen en voelen. Ik wil laten zien wat ik zie; een stukje magie of verwondering vastgelegd. Dit proces is nooit in een keer af wat zichtbaar is in de vele lagen van fotoknipsels, gezeefd papier, oude sieraden, dingetjes, schilderingen, borduursteken en tekeningen die door elkaar en over elkaar heen gaan. Je zou kunnen zeggen dat mijn werk een doorleefd karakter heeft. In mijn ogen is het een strijd tussen perfectie en imperfectie, zoals ons eigen bestaan.

 

De wijsheid van een kind, H95 x B90, Fotocollage schilderij, 2015


 »