Culturele tuin Bloem & Ri

Zaterdag 6 september om 14.30 uur is het zover! Septembermaand = Culturele uitmaand.

Wethouder Cultuur Mirjam Pauwels en Geduputeerde Rein Munniksma geven het muzikale startschot voor de culturele uitmaand in De Wolden bij ‘Bloem & Ri’, Schapenstreek 5, Ruinen.

Dit doen zij samen met de vijf verschillende muziekverenigingen uit De Wolden.
Speciaal voor deze gelegenheid spelen de muziekverenigingen uit De Wolden samen om u de meerwaarde van muzikale samenwerking te laten horen. Wilt u weten hoe djembee-spelers en een muziekvereniging samen klinken? Kom dan naar de opening van de culturele uitmaand bij Bloem & Ri in Ruinen en ervaar het! Op deze bijzondere locatie (stenentuin) gaan na de opening allerlei workshops van start.

Een greep uit de workshops: ‘bouw je beeld’, kinderen worden uitgedaagd om van allerlei verschillende houtsoorten, stokken, latjes en planken met maximaal 10 spijkers en touwen een beeld te maken. Verder is er een stenenschilder-workshop, professioneel kunstenaar Cor Koppenol uit Ruinerwold brengt ieder die dit wil een nieuwe schilderervaring, u kunt vilten en u kunt tekenen op muziek, door Hennie Anbergen, er is een Muzieklab, kinderen (en ouders) kunnen hierin van allerlei materialen instrumenten maken en ervaren dat overal muziek in zit.

wat is dit?