Boekstartuurtjes weer van start

07 sep 2020  -  30 sep 2018

Plaats: Bibliotheken De Wolden

BoekStartuurtjes weer van start - dreumesen houden van lezen!
Vanaf maandag 7 september starten de BoekStartuurtjes weer. In de bibliotheken van De Wolden kunnen ouders met hun dreumes naar het gezellige en interactieve voorleesuurtje.

De meeste ouders vinden het leuk om contact te hebben met andere ouders van jonge kinderen. Dat kan tijdens het BoekStartuurtje!

Iedere maand komen dreumesen van 1 tot 3 jaar met hun vader, moeder, oppas, gastouder, oma of opa bijeen in de bibliotheek voor een gezellig voorleesuurtje.
Plezier in (voor)lezen staat voorop, want wat is er fijner dan luisteren naar een gek, leuk, spannend of mooi verhaal. Verhalen prikkelen de fantasie, ontwikkelen het taalgevoel van jonge kinderen en breiden hun woordenschat uit.
Tijdens het BoekStartuurtje zingt de dreumesleidster liedjes, wordt er gespeeld en geknutseld.
Onder de koffie is er tijd om met elkaar ervaringen uit te wisselen en aan het eind kunnen ouder en kind een (stevig) prentenboekje lenen.
Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.
In verband met de coronamaatregelen kan iedere (groot)ouder maximaal één kind meebrengen.

Het BoekStartuurtje is een activiteit van bibliotheken De Wolden in het kader van het leesbevorderingsprogramma BoekStart en wordt gefinancierd door gemeente De Wolden.

Alle data en tijden staan op de websites van bibliotheken De Wijk, Ruinen en Ruinerwold en Zuidwolde en op de flyer, verkrijgbaar in de bibliotheken. De BoekStartuurtjes in Bibliotheek Ruinen komen dit najaar helaas te vervallen. Ouders en kinderen zijn uiteraard van harte welkom op de BoekStartuurtjes in de andere bibliotheken.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Jeanet Drent, Bibliotheek Zuidwolde, via info@bibliotheekzuidwolde.nl of 088-0128290.

 

 

 

wat is dit?