Gezelschap Combattimento

18 okt 2020

Van 15.00 uur

Plaats: Reestkerk

Oud Avereest

CONCERT KAN NIET DOORGAAN !!!

 

We hadden Combattimento al lang op ons wensenlijstje staan en prijzen ons gelukkig dat ze nu toch eindelijk naar Oud Avereest komen. Maar aan zo’n groot en gerenommeerd gezelschap hangt ook een ander prijskaartje. Volgens de Corona reglementen mogen er niet meer dan 86 bezoekers toegelaten worden. Om het concert toch door te kunnen laten gaan hebben we besloten éénmalig de toegangsprijs naar € 20,- te brengen.

Het gezelschap Combattimento, bestaande uit 8 musici + solist speelt muziek uit de barokperiode. Bekende en onbekende werken uit de 17e- en 18e-eeuwse barokmuziek.

Flûte Pastourelle met Mathijs Koene, panfluit
Solist Matthijs Koene (1977) wordt internationaal gezien als een van de meest vooraanstaande panfluitisten van deze tijd. Hij is met name bekend als ambassadeur van nieuw gecomponeerd repertoire, maar in dit programma vormt vooral de traditionele verbinding de panfluit met het pastorale thema het uitgangspunt. Het lijkt er bijvoorbeeld sterk op dat Georg Philipp Telemann in zijn orkestsuite met een solistische flute pastorelle aan de panfluit gedacht heeft. Dit virtuoze werk vormt het uitgangspunt van een programma waarin Matthijs Koene en Combattimento elkaar op een bijzondere wijze ontmoeten.

 

wat is dit?