Ensemble Corona

06 sep 2020

Van 14.00 en 16.00 uur

Plaats: Kerk Blijdenstein

Ruinerwold

Concert bij de Markiezin van Drenthe: Ensemble Corona in kerk Blijdenstein, Ruinerwold

Zondag 6 september 2020

Aanvang 14:00 en 16:00 uur (twee optredens met maximaal 30 bezoekers op 1,5 m afstand)

Toegang €15,- (donateurs €12,50)

Reserveren via markiezinvandrenthe@gmail.com

“Corona en de Zwarte Dood” heet het programma van Ensemble Corona (ja echt, zo heten zij al bijna 20 jaar!)- een programma vol schoonheid en troost met muziek uit de Middeleeuwen en Renaissance.

Op zondag 6 september komen zij met hun nieuwste programma optreden bij de Markiezin in kerk Blijdenstein, Ruinerwold. Daar kunt u veilig cultuur beleven op het puntje van uw 1,5 m afstand-stoel in tijden van Corona. Het ensemble musiceert vanuit het koor van de kerk. Het publiek kan reserveren voor één van de twee concerten zonder pauze. Maximaal 30 personen per optreden, zo is het veilig voor iedereen.

Het programma:

Nu de hele wereld siddert door toedoen van covid-19, is de nieuwsgierigheid naar de geschiedenis van epidemieën gegroeid: hoe gingen onze medemensen in de 14de, 15de en 16de eeuw om met die andere, gevaarlijke en lang onbegrepen ziekte, de Pest? Hoe was dit in Drenthe? Wist u dat kerk Blijdenstein een leprozen raam heeft? Door dit raam konden leprozen toch nog een blik op het altaar werpen...

Ensemble Corona koos voor u muziek en vertellende teksten rond ziekte en dreiging, rouw en verdriet, het noodlot, bezinning, vreugde en nieuw begin. U hoort vocale en instrumentale stukken van componisten als Josquin des Prez, Dufay, Lassus, Richafort, en gelezen brief- en dagboekfragmenten en andere teksten, uit diezelfde tijd. Met deze muziek en teksten verbindt deze voorstelling onze hedendaagse harten met de mensenharten van toen, in een gedeelde beleving: de menselijke kant van de pandemie. Schoonheid en troost.

Ensemble Corona:

Valeria Mignaco – sopraan

Heleen Gerretsen – cornetto, blokfluit, teksten

Margo Fontijne – viola da gamba en vedel

Elly van Munster – renaissanceluit en plectrumluit

www.ensemble-corona.nl

Ensemble Corona verovert het hedendaagse hart met muziek uit Middeleeuwen en Renaissance.

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door Fonds Podium Kunst Balkonscènes en de stichting Vrienden van de Markiezin van Drenthe.

wat is dit?