Erve de Hoogenkamp presenteert Julia dos Santos Baptista

Respersweg 2 IJhorst

07 jul 2019  -  15 sep 2019

Van 13.00 tot 17.00 uur

Plaats: Art Galerie

Respersweg 2 IJhorst

Júlia dos Santos Baptista, werd geboren en groeide op in Brasilia, Brazilië. Ze begon in 1998 met schilderen in Canada maar woont momenteel in Amsterdam en Brasília. Vanaf 2001 begon zij kunstacademie te volgen aan de Academie van Beeldende Kunsten Wackers in Amsterdam. Exposeerde inmiddels in Groningen, Amsterdam, Amstelveen en regelmatig in Brazilië.

‘Kunst heeft de kracht om verstandig denken te ontwikkelen en zelfs onze perceptie te veranderen op verschillende niveaus over belangrijke kwesties, inclusief over onszelf. Het heeft de kracht om onze zintuigen uit te breiden en stelt ons in staat om met meer aandacht te luisteren naar de meningen, of werkelijkheden van andere mensen,’ zo laat ze weten. Kunst opent onze geest voor nieuwe oplossingen en kan zelfs nieuwe waarden ontsluiten, aldus Julia.

Haar schilderijen bevatten pure beelden in krachtige kleuren. De meeste van haar werken bevatten herinneringen aan haar kindertijd in Brasilia.

In die tijd was Brasilia een pasgeboren stad die mensen uit heel Brazilië aantrok op zoek naar een nieuw leven. De schilderijen bevatten aspecten van deze levensvreugde en de inherente toewijding. Het verhaal van Julia dos Santos Baptista is te horen tijdens een interview van Ivo Niehe, deze is te vinden op You-tube. In Art Galerie Erve de Hoogenkamp exposeert Julia haar kleurrijke vlinders.

Art Galerie Erve de Hoogenkamp nodigt u van harte uit om zondag 7 juli om 15.00 kennis te komen maken met de kunstenares en haar werk. Deze tentoonstelling is t/m 15 september te bezichtigen. 

Ook kan men een wandeling maken door de beeldentuin rondom de Galerie waar keramische torens van keramiste Rita Visman naar de hemelwijzen. In de galerie zijn ook mixed media kunstwerken van kunstenares Delia Bremer te bewonderen.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de volgende exposities volg ons via Facebook.  De Galerie is geopend op elke zondag van 13- 17 uur april t/m september en op afspraak. Respersweg 2, 7955 PW IJhorst  (Overijssel). T.06 46 81 79 05

 

wat is dit?