Even Muziek maken in de klas

23 sep 2021  -  30 okt 2021

Plaats: Basisscholen in De Wolden en Hoogeveen

Op tournee met trommels, trompetten en saxofoons

Hoogeveen – Scala muziekdocenten reizen de komende weken langs een aantal basisscholen in Hoogeveen en De Wolden om met de kinderen te trommelen of saxofoon/trompet te spelen in de klas. Het inzetten van deze muzieklessen is dit schooljaar een extra keuzemogelijkheid binnen het cultuureducatieprogramma Het Land van Scala.

Samenwerking met muziekverenigingen
Scala Centrum voor de Kunsten probeert met deze lessenseries de verbinding te leggen tussen binnenschoolse muziekeducatie en diverse muziekverenigingen in de gemeenten. Aansluitend aan de lessen in de klas kunnen kinderen die enthousiast zijn een gratis proefles volgen op een instrument naar keuze bij Scala en een kijkje nemen bij de muziekvereniging in de buurt. Als ze door willen gaan met muziekles en lid worden van de muziekvereniging, is het mogelijk om een instrument in bruikleen te krijgen.

Opleiding HaFaBra en Slagwerkensembles
Muziekleerlingen die lid zijn van een muziekvereniging volgen bij Scala de opleiding voor HaFaBra (harmonie, fanfare, brassband) en Slagwerkensembles. Voordelen van dit opleidingstraject zijn: een voordelig lesgeldtarief, landelijk erkende diploma’s, mogelijkheden voor samenspel en meedoen aan concerten. Meer informatie hierover is te vinden op ontdekscala.nl.

 

wat is dit?