In Galerie Delibre exposeert Pauline Luijben

Vos van Steenwijklaan 75 Hoogeveen

30 okt 2018  -  20 dec 2018

Van Tijdens kantooruren

Plaats: De Compaen

Vos van Steenwijklaan 75 Hoogeveen

Kunstenares Pauline Luijben werd geboren in IJsselstein. Ze deed de kunstacademie in Arnhem en woon nu al 12 jaar aan de IJssel. Deze prachtige rivier is van grote invloed op haar werk. Haar dagelijkse omgeving blijkt een onuitputtelijke bron van uitgangspunten.Wisselende weertypes, jaargetijden of minder gebruikelijke standpunten kunnen leiden tot een verrassende verbeelding van wat door anderen wordt gezien als: te bekend om er lang bij stil te staan. Kunstenares Pauline maakt foto’s en bewerkt deze op de computer tot een goede compositie wat het startpunt wordt voor haar landschappen.  

In die landschappen is een fascinatie voor het ‘andere standpunt’ onmiskenbaar aanwezig. Hoewel het Hollandse landschap vaak wordt weergegeven vanuit een positie waarin het een overzichtelijke ruimte is met een duidelijke horizon, zoekt Pauline vaak een wat hoger standpunt. Daarmee kantelt het gebruikelijke beeld enigszins - en toont zich óók een Hollandse werkelijkheid, maar dan anders.  Daaraan ervaart de toeschouwer dat het gemakkelijk is, maar tegelijkertijd ook moeilijk, om je in een minder vertrouwde positie te verplaatsen.Schilderijen die enigszins surrealistisch aandoen door hun leegheid en mysterieuze sfeer. In haar werk verbeeldt ze stille, zachte plekken om in te vertoeven en te zijn. Niet om de wereld te ontvluchten, maar juist om er ten volle te zijn. In de loop van de tijd is Pauline steeds verfijnder en preciezer gaan schilderen. “Ik maak graag iets waardoor ook anderen werkelijk bewogen worden” aldus de kunstenares.

Kunstenaars die graag hun werken willen exposeren aan een groot (bedrijven) netwerk kunnen contact opnemen met Delia Bremer via mail  info@delibre.nl of door te bellen 0528 373766

De Compaen - Vos van Steenwijklaan 75 - Hoogeveen

Iedereen is welkom om tijdens kantooruren deze expositie die tot 20 december duurt in de Compaen te bezoeken.

 

 

wat is dit?