Kamerkoor Consequens

Ruinen

31 mrt 2019

Van 15.30 uur

Plaats: Mariakerk

Ruinen

Ensemble Consequens in de Mariakerk in Ruinen. 

Op zondagmiddag 31 maart 2019 om 15.30 uur treedt het Ensemble Consequens, de voortzetting van het bekende vocale kwintet Sequens, op onder leiding van de tenor Han Warmelink. In Consequens werken zangers samen met enkele instrumentalisten om uitdagende barokmuziek ten uitvoering te kunnen brengen. Deze dag bestaat de begeleiding uit twee violen en een basso continuo, een ideale omvang voor de intieme en prachtige Mariakerk.

Het programma, verwijzend naar de lijdenstijd, is opgebouwd rond twee toonaangevende werken van de Duitse grootmeester Heinrich Schütz, werkzaam geweest als Kapellmeister in Dresden, aan het hof van de keurvorst van Saksen. Die "Sieben Worte Jezu Christi am Kreutz" is een kort oratorium, waarin de laatste woorden van Jezus worden weergegeven. Vervolgens klinken delen uit Schütz' "Muzikalische Exequien", een uitvaartmis met  o.a. een kyrië en een gloria.

Het concert begint met muziek van Johann Ludwig Bach en eindigt met twee korte werken van Dietrich Buxtehude en een van Heinrich Schütz.  

Zondag 31 maart om 15.30 uur, Mariakerk Ruinen.

Het Ensemble Consequens o.l.v. Han Warmelink. Muziek uit de lijdenstijd van  o.a. Schütz en Buxtehude.

Entree volwassenen 15 euro- jongeren tot 18 jaar gratis- inclusief consumptie. Kerk open om 15.00 uur, aldaar kaarten verkrijgbaar. Koffie of thee drinken voor de aanvang van het concert.

Reserveren niet mogelijk. Zie ook www.muziekindemariakerk.nl

 

wat is dit?