Kerstconcert Viva la Musica

Meppel

23 dec 2018

Van 16.30 uur

Plaats: Grote Kerk

Meppel

Op zondagmiddag 23 december om 16:30 begint het jaarlijkse kerstconcert van koorschool Viva la Musica in de Grote kerk in Meppel.Gedurende een uur zullen alle koren van “Viva la Musica” sfeervolle kerstmuziek zingen, uit veel verschillende landen.

Gewoontegetrouw begint het concert met het Engelse “Once in royal Davids city”, waar het publiek enkele coupletten voor zijn rekening neemt. Daarna komt het koor met de jongere kinderen en dat blijft wat muziekkeuze betreft dicht bij huis. Zij zingen een aantal traditionele kerstliederen die het publiek vertrouwd in de oren zullen klinken en die soms ook meegezongen mogen worden. Er zijn ook een aantal zeer verrassende liedjes bij uit Scandinavië die in deze Noordelijke landen tot de traditionele kerstliedjes behoren. Deze worden gezongen door het wat oudere kinderkoor. Zij zingen ook een aantal Duitse wiegeliederen, een Italiaans Lucia lied en een Middeleeuws kerstlied. Dit alles op de piano begeleid door Mannes Hofsink. Het jeugdkoor, dat bestaat uit 20 goed geschoolde zangeressen, heeft een bijzonder en uitdagend repertoire met een stralend en ontroerend “Ave Generosa”,  van de Noorse componist Ola Gjeilo, ritmische Spaanstalige kerstliederen, een oud Indisch loflied in het Sanskriet en een intiem wiegelied in het Noors. De koren eindigen samen met een Engelse carol en een swingende “Gaudete”.

Afgezien van de volle klank die vele jonge stemmen samen te weeg brengen zijn er af en toe ook stemmen solo te horen. Zo wordt jong en oud uitgedaagd om het beste van hem of haarzelf te laten horen.

We nodigen iedereen van harte uit om dat mee te komen maken, de deuren gaan om 16:00 open.

Toegangsprijs € 10,00           kinderen € 3,-

 

wat is dit?