Kokeleko

Zuidwolderweg 8 Echten

26 apr 2019

Van 20.00 uur

Plaats: Klein Paradiso

Zuidwolderweg 8 Echten

Kokeleko in Klein Paradiso! 

Vrijdag 26 april om 20:00 Kokeleko in Klein Paradiso, EchtenBert Hadders (1962) en Joost Dijkema (1989) Kokelekoön samen in Klein Paradiso, we gaan ervaren of dat zal accederen! 

Het verhaal gaat dat in de uit ‘arbeidersrode’ bakstenen opgetrokken woningen langs dat kaarsrechte kanaal, wonen de dominee die om regen bidt, de kluizenaar die drie keer de Duitse Lotto won, de boer die niet mee mocht doen aan BZV, een bijstandsmoeder met lege koelkast en een kapotte Lada en de politicus met het revolutionaire werkgelegenheidsplan. (“ruimtevaart achter de dijk”). Okke Kluun, de laatst ter dood veroordeelde misdadiger van Groningen naast Eltjo Siemens, slachtoffer van politiegeweld tijdens de landbouwstaking van 1929, ligt begraven op het kerkhofje.

Hadders bezingt de mensch en door Dijkema worden de liedjes volstrekt origineel met gitaarspel bespeeld, omdat fingerpicked autodidact Dijkema dat kan. Samen maken ze Veenkoloniale muziek met  de invloeden die er maar mogen zijn in een pop-melodie. De Drentse Stadjer Dijkema is een virtuoos op de akoestische gitaar, hetgeen van Hadders niet gezegd kan worden. De laatste kan zingen en vooral liedjes schrijven.

Laten we kokelekoön want zonder – poeha – is d’r ook niet veul an, dus reserveer je stoel!

Bert Hadders & Joost Dijkema spelen Kokeloko op vrijdag 26 april 20.00 uur in ‘Klein Paradiso’ De Olde Karke, Zuidwolderweg 8, Echten meer info via  tel. 0528-373766 of via mail info@delibre.nl

 

wat is dit?