Meppeler Kamerkoor

Ruinerwold

15 jun 2019

Van 20.00 uur

Plaats: Kerk Blijdenstein

Ruinerwold

Een dromerig programma over de nacht met medewerking van David van Ooijen op gitaar en luit o.l.v. Marion Bluthard.

Slaapliedjes? Ja, slaapliedjes! Wie mij al langer kent, weet dat ik ervan houd. Eerder heb ik met David van Ooijen een programma van lullabies en nachtmerries gezongen. Wiegeliedjes zijn van alle tijden, alle en van iedereen. Iedereen was ooit kind. Menselijker kan het niet, deze liederen zijn heel persoonlijk en tegelijk universeel.

Samen met kamerkoor Cigale krijgt dit thema nu een extra dimensie, waarbij de intimiteit niet verloren zal gaan. We zingen in het Turks, Japans, Hebreeuws, Duits en Engels en bewegen ons tussen oude en nieuwe muziek, klassiek en lichte muziek. David van Ooijen speelt op luit, gitaar en theorbe.

Dirigente Marion Bluthard voegt met het koor traditionele volksliederen, Brahms, J.S. Bach en hedendaags repertoire toe, waaronder werken van Eric Whitacre en het ontroerende Only in Sleep van de jonge Letse componist Eriks Esenvalds. "Alleen in slaap is tijd vergeten..." is een compositie op tekst van de Amerikaanse dichteres Sara Teasdale (1884-1933).

Ook hypnotiserende muziek uit Jungle Boek komt langs in een arrangement van Marion Bluthard en u zult swingend in slaap gewiegd worden. Als duo laten David en ik horen hoe een vrouw gek van jaloezie een slapeloze nacht heeft en mogen natuurlijk Schlummert ein van Bach en Dowlands In darkness let me dwell niet ontbreken.

U bent nieuwsgierig geworden? Kom dan naar ons concert, wij laten dit graag aan u horen.

15 juni in kerk Blijdenstein te Ruinerwold, aanvang 20 uur. Kaartjes kosten in voorverkoop (bij koorleden en boekhandel Riemer Barth in Meppel) € 12,50, en voor aanvang van het concert bij de kerk € 15,-.

Een fijn Pinksterfeest wens ik u en alvast welterusten!

Sinje Kiel

wat is dit?