Pollux Ensemble

Ruinerwold

20 jan 2019

Van 15.00 uur

Plaats: De Karstenhoeve

Ruinerwold

POLLUX ENSEMBLE te gast bij de MARKIEZIN VAN DRENTHE

TRY OUT CONCERT op Zondag 20 januari 2019

Museumboerderij Karstenhoeve, Dr. Larijweg 21 in Ruinerwold

Aanvang 15:00 uur, zaal open 14:30 uur

Toegang € 10,-,  reserveren via markiezinvandrenthe@gmail.com 

Twee slagwerkers, een klarinettist, altviolist, cellist, harpist, fluitist, zangeres en een dirigent -samen ensemble POLLUX- geven een spetterend concert FOLKSONGS met de gelijknamige liedcyclus van Luciano Berio op bijzondere locatie. Het werk is een van zijn meest geliefde en toegankelijke werken en heeft zijn plaats intussen ingenomen tussen de prominente klassieke composities. In alle toonaarden wordt de liefde bezongen in arrangementen van negen traditionele volksliederen uit landen als Armenië, Frankrijk, Italië en Amerika. De liederen worden in verschillende talen vertolkt en zijn zeer origineel geïnstrumenteerd. 

Daarnaast spelen volksmelodieën ook in de rest van het programma een bepalende rol. De Cantos del Tucúman van de Argentijn Ginastera, instrumentale bewerkingen èn bewerkingen van oud-Nederlandse liederen. De laatste zijn gearrangeerd door Nico Hovius, dirigent, pianist, muzikaal alleskunner. Hij gebruikt hiervoor alle aanwezig instrumenten. Egidius waer bestu bleven (14e eeuw), Komt vrienden in het ronden en Er waren twee koninkskind’ren met zeven instrumenten waaronder twee slagwerkers. 

Ensemble POLLUX bestaat uit professionele musici die hun sporen hebben verdiend als optredende artiesten en ook als docenten bij o.a. ArteZ Conservatorium, Zwolle. 

Meer over de Markiezin van Drenthe en haar activiteiten leest u hier http://www.sinjekiel.nl/markiezin-van-drenthe/ 

wat is dit?