Presentatie over leven en werk van Ton ter Linden

Ruinen

01 nov 2018

Van 20.00 uur

Plaats: Hotel Kuik

Ruinen

Lezing over leven en werk van Ton ter Linden in hotel Kuik

Donderdag 1 november geeft Gert Tabak op uitnodiging van Bibliotheek Ruinen een lezing in hotel Kuik te Ruinen over leven en werk van Ton ter Linden. De lezing begint om 20.00 uur. Toegang bibliotheekleden € 5,00; niet leden € 6,50 Aanmelding: info@bibliotheekruinen.nl of tel.088 0128444. 

In het juli/augustusnummer van Groei en Bloei staat een artikel over de huidige tuin van Ton ter Linden in Sleen. De hoofdredacteur van Groei en Bloei zal deze avond aanwezig zijn en hij zal 100 exemplaren van dit nummer aan de bezoekers weggeven.

De lezing van Gert Tabak, de levenspartner van Ton ter Linden, is niet alleen een verhaal over plantjes. Het is meer het levensverhaal van Ton ter Linden. Gert Tabak kan boeiend vertellen over het leven van Ter Linden aan de hand van een kleurrijke Powerpoint presentatie. Door Tabak’s onderwijs- en toneelachtergrond wordt de avond door het publiek als een performance ervaren. In de pauze is er gelegenheid om  boeken, kaarten, e.d. te kopen. Ton ter Linden zal zelf ook aanwezig zijn.

Kunstschilder Ton ter Linden is vooral bekend geworden door het tuinencomplex dat hij eerder had in Ruinen. Zijn hoog oprijzende borders op kleur zijn voor hem levende schilderijen. De transparantie en natuurlijkheid van zijn plantengemeenschappen werden al snel opgemerkt met als resultaat dat duizenden mensen, waaronder veel bekende schrijvers, fotografen en tuinbezitters, uit de hele wereld jaarlijks kwamen kijken. Ter Linden was regelmatig op tv te zien en er zijn diverse boeken over zijn tuinen en manier van werken verschenen. Meer dan honderd reportages in binnen- en buitenlandse magazines maakten zijn creaties nog bekender waardoor hij meerdere malen werd uitgenodigd om in het buitenland lezingen te geven. Ook het schilderen bleef belangrijk en de combinatie met het tuinieren leverde hem in de pers de titel ‘De Nederlandse Monet’ op.

 

 

wat is dit?