Rederijkerskamer UDI met “Pension van lichte zeden”

29 feb 2020  -  07 mrt 2020

Van 20.00 uur

Plaats: Café Centraal

Ruinerwold

Rederijkerskamer UDI speelt Pension van lichte zeden 

RUINERWOLD – Zin in een avondje lachen, gieren en brullen? Kom dan naar één van de voorjaarsvoorstellingen van rederijkerskamer UDI! Op zaterdag 29 februari en 7 maart zijn alle toneelliefhebbers om 20.00 uur van harte welkom bij café Centraal in Ruinerwold.

De middagvoorstelling wordt zaterdag 29 februari opgevoerd om 14.00 uur.  

De rederijkerskamer speelt ‘Pension van lichte zeden’, een klucht in drie bedrijven geschreven door Carl Slotboom. Niesje Oetsen is regisseur en Janny Timmerman souffleur. Iedere dinsdag- en donderdagavond wordt er weer druk gerepeteerd. Eén ding is zeker de klucht werkt ook bij de spelers behoorlijk op de lachspieren. Niesje: “Pension van lichte zeden is een stuk met verschillende typetjes en vol verwarring, maar ook verrassende wendingen.”

Dit jaar heeft de rederijkerskamer een jonge debutant op de bühne. Imre Gol komt UDI versterken. “Daar zijn we maar wat blij mee. We kunnen altijd jonge spelers gebruiken”, laat de regisseur weten.

Pension van lichte zeden
Als vrienden van Cor en Betty plotseling verhinderd zijn om op het huis te passen, waarvan de bewoners op vakantie zijn, besluiten Cor en Betty dit dan maar te doen. Als er opeens een vreemde dame met haar zoon in de kamer staat, die beweren dat ze hebben gereserveerd, wil Betty hier het fijne van weten en belt haar vriendin. Zij vertelt dat het huis een vegetarisch pension is en een centrum voor spirituele levenshouding. Om geen problemen te veroorzaken, besluiten Cor en Betty niets tegen de gasten te zeggen en te doen alsof zij de bewoners zijn. De problemen beginnen pas goed als er ook gemasseerd en gemagnetiseerd moet worden. 

Kaartverkoop
Kaarten voor de avondvoorstellingen zijn verkrijgbaar bij kapsalon Van den Berg en café Centraal. Leden betalen €5,00 en niet-leden €7,50. De voorverkoop geldt niet voor de middagvoorstelling. Deze kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Er zijn weer leuke prijzen te winnen tijdens de verloting. Geluid en verlichting wordt verzorgd door Bart Kiers. De muziek is op 29 februari in handen van JH Productions en 7 maart door ER-geluidverhuur.

 

wat is dit?