The Passion in Zuidwolde

Zuidwolde

12 apr 2019

Van 19.30 uur

Plaats: Herv. Kerk

Zuidwolde

ZUIDWOLDE – Vrijdagavond 12 april vindt in de Hervormde Kerk in Zuidwolde The Passion plaats. Deze muzikale voorstelling, vertolkt door een grote groep Zuidwoldigers, vertelt het paasverhaal - analoog aan het bekende jaarlijkse live tv-uitzending The Passion - aan de hand van bekende liederen en eigentijdse vertelling van het bijbelse verhaal. De voorstelling begint om 19.30 uur en is gratis te bezoeken. Er is een collecte voor de onkosten. 

Aan de voorstelling doen 45 spelers en muzikanten mee, voornamelijk Zuidwoldigers. Vanaf eind vorig jaar repeteren de muzikanten onder leiding van dirigent Harold Kooy en organist Geert Meijer om de Nederlandstalige liederen met eigen muzikale begeleiding te gaan vertolken.  Daarnaast oefenen de spelers hun rollen van onder andere Jezus, Maria, Judas, Petrus en de andere discipelen, samen met een centrale verteller en diverse andere figuren die niet alleen in een rol in het optreden in de kerk hebben, maar ook vanaf andere locaties te zien en horen zullen zijn.

Initiatiefnemers Susan van Arragon en Geke Lopers zijn laaiend enthousiast en hopen dat de kerk op 12 april afgeladen vol komt te zitten. ‘’We zeiden tegen elkaar, wat zou het mooi zijn om The Passion, die we elk jaar op tv zien, in Zuidwolde te realiseren. We zijn gelijk een plan gaan bedenken. En na een oproep,  was er zoveel belangstelling om mee te doen.’’, aldus Susan. Geke: ‘’We oefenen nu wekelijks, in kleine groepen en later ook met z’n allen. Het is mooi om te zien hoe iedereen al opgaat in zijn rol. We zijn benieuwd naar het eindresultaat, net als hopelijk vele bezoekers.’’

Meer over The Passion Zuidwolde is te volgen via de website en Facebookpagina van de Hervormde Gemeente.

 

wat is dit?