Viva la Musica en Cantatrix in “Christmas Delight”

Zuidwolde

15 dec 2018

Van 20.15 uur

Plaats: Hervormde Kerk

Zuidwolde

Viva la Musica en Cantatrix luiden kerst in met ´Christmas Delight´

Het jeugdkoor van de Koorschool Viva la Musica o.l.v. Ceciel van der Zee verheugt zich er op dit jaar mee te werken aan het kerstconcert ´Christmas Delight´ van Vocaal Ensemble Cantatrix. Het jeugdkoor bestaat uit 22 jonge vrouwen, in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, die al vele jaren de zangopleiding op de koorschool volgen.  Samen met Cantatrix brengen zij op zaterdagavond 15 december in de Hervormde Kerk in Zuidwolde een gevarieerd programma ten gehore. Aanvang 20:15 uur.

Het feestelijke programma van Cantatrix stamt gedeeltelijk uit de rijke Engelse koortraditie maar ook een Nederlandse bijdrage ontbreekt niet. Bekende én onbekende kerstliederen wisselen elkaar af, waarbij de bekende Christmas Carols natuurlijk niet ontbreken. Het geheel staat onder leiding van artistiek leider en dirigent, Hans Leenders.

Viva la Musica zingt eerst een aantal liederen uit Scandinavische landen met de kenmerkende serene klanken en weidse harmonieën, afgewisseld met een lied van een Finse componist die in de Oudindische, heilige taal Sanskriet een ritmisch uitdagend loflied aanheft tot het hogere.

Het tweede gedeelte heeft een meer vrolijk en dansend karakter met liederen van Zuid-Amerikaanse, Spaanse en Baskische componisten.

Tijdens het concert zijn er ook een aantal momenten waarbij Viva la Musica en Cantatrix samen te beluisteren zijn in, waarbij de beide koren samensmelten tot één geheel.

Toegangskaarten zijn te verkrijgen via www.cantatrix.nl

wat is dit?