Zomerconcert Viva la Musica

Zuidwolde

07 jul 2019

Van 16.00 tot 17.15 uur

Plaats: Ontmoetingskerk

Zuidwolde

                                                                             Koorschool Viva la Musica viert de zomer met concert
Grote en kleine stemmen zingen liedjes van vroeger en van nu

Op zondagmiddag 7 juli om 16:00 zingen alle koren van de Koorschool Viva La Musica tijdens het zomerconcert in de Ontmoetingskerk in Zuidwolde. Om de zomer in te luiden zingen het beginnerskoor, het kinderkoor en het jeugdkoor van de koorschool liedjes uit verschillende tijden, waarbij een theaterelement niet ontbreekt.

De kinderen worden begeleid door een pianist en een gitarist, waarbij vooral de jonge kinderen ook uitbeelden waar de liedjes over gaan. Daarin zijn de kinderen als koor maar ook heel vaak solo te horen en laten ze horen hoe ver ze al zijn gevorderd als zanger of zangeres.

Drama in geluid en gebaar
De jongste groep zingt een aantal oud Nederlandse kinderliedjes, zoals ze vroeger veel gezongen werden maar die bijna in de vergetelheid zijn geraakt. Ook de nieuwe volksliedjes worden gezongen en uitgebeeld. De meeste liedjes zijn heel vrolijk, sommige ook dramatisch maar altijd met een goede afloop.

Hee hoo, is er iemand thuis?
Het kinderkoor – jongens en meisjes uit groep 6, 7 en 8-  zingt Engelse, Russische, Ierse en Nederlandse volksmuziek. Zomerse geluiden zijn te horen in het koekoekslied en het stemmige avondlied. Het dramatische lied van een jonge zanger die ten strijde moet trekken heeft een heel andere sfeer, net als een swingend Argentijns lied. Een liefdesliedje van Mozart staat ook op het programma en het lied: Hey ho nobody`s home, wat hier en daar zelfs driestemmig is.

Filmmuziek
Het jeugdkoor waaiert in haar muziekkeuze weer ver uit over de landsgrenzen. De jonge vrouwen beginnen in Zweden maar steken dan al snel de Atlantische oceaan over naar de V.S. en Canada. Het jeugdkoor zingt een aantal liederen die gecomponeerd zijn als filmmuziek, zoals: I feel pretty, uit de West Side Story. En als verrassing klinkt een lied uit deze eeuw in onze eigen taal op tekst van Paul van Ostaijen.

Het concert start 16.00u in de Ontmoetingskerk in Zuidwolde en duurt tot uiterlijk 17.15 uur. Er is geen pauze. Het concert is voor kinderen vanaf 5 jaar. De toegang bedraagt  € 10,- voor volwassenen en  € 3,- voor kinderen.

Over Viva la Musica
Viva la Musica is een zang- en kooropleiding voor kinderen en jeugd van 4 tot en met 21 jaar.  Viva is dé koorschool van Zuidwest Drenthe, de Kop van Overijssel en omliggende gemeenten. De koorschool is een stichting met een bestuur, docenten en vrijwilligers en bestaat momenteel uit ruim 70 leerlingen. Er zijn lesplaatsen in Meppel en Zuidwolde. De artistieke leiding is sinds 2007 in handen van Ceciel van der Zee. De koorschool werd in 1989 opgericht. Nieuw in september is een eenjarige cursus ‘kennismaken met muziek’ voor kinderen. Meer informatie is te vinden op www.koorschoolvivalamusica.nl

 

 

wat is dit?