Ria Westerhuis – dichter / schrijver

Ria Westerhuis

Ria Westerhuis, dichter/schrijver – De Wijk

Telefoon: 0522-442254

E-mail:
westeriah@gmail.com

Web: www.riawesterhuis.nl

Ria Westerhuis is geboren in Oud Avereest aan de Overijsselse kant van de Reest. Nu woont ze in De Wijk, aan de Drentse kant van de Reest.
Ria schrijft gedichten, liedteksten en korte verhalen in ‘de streektaal van de Riest’ en in het Nederlands en eRWeens. In februari 2011 kwam haar gedichtenbundel “Zundags goed” uit bij uitgeverij Het Drentse Boek.
Al eerder publiceerde ze samen met Delia Bremer de erotische gedichtenbundel “Minnezinne”. Ria Westerhuis treedt veel op in de regio maar ook in de rest van het land, al dan niet samen met collega’s of muzikanten.
Ze is een actieve schrijfster. In 2013 verschijnt haar eerste Nederlandstalige bundel met gedichten, Teugelloos, deze is in eigen beheer uitgegeven. In het najaar van 2015 presenteerde ze Nachtsleutel, haar vierde bundel een “omkeerboek” dit keer met 35 Nederlandstalige gedichten en 20 Drentstalige. Burgemeester Roger de Groot nam het eerste exemplaar in ontvangst.
Ria organiseert in de wintermaanden samen met de familie Bout “Verhalen rond de Kachel” bij huize Welgelegen te Koekange. Avonden met muziek, poëzie en proza.

'In 't veld', gedicht Ria Westerhuis

‘In ‘t veld’, gedicht Ria Westerhuis

wat is dit?