Trust

 Ruinerwold

05 nov 2017

Van 15.30 uur

Plaats: De Polletuin

Ruinerwold

Op 5 november treedt de band Trust op in de Polletuin. De Meppel/Nijeveense semi-akoestische groep Trust heeft een bijzondere periode achter de rug. In 2011 werd hun tweede cd 2trust gepresenteerd. De bijbehorende videoclip van het openingsnummer Empty Space kreeg veel media-aandacht. Zelfs dusdanig veel dat de ballad op nummer 64 binnenkwam in de Drentse Top 100. Maar Trust is niet stil gaan zitten. Inmiddels is het repertoire uitgebreid met een aardig aantal nieuwe composities, waarbij het stempel van akoestisch gitarist JD van der Veen steeds duidelijker wordt Trust heeft in haar 15 jarige bestaan een indrukwekkend cv opgebouwd. Grote namen als Cor Bakker en Harry Sacksioni en zelfs het Drents Jeugdorkest behoren tot de incidentele begeleiders en hebben het songmateriaal van Trust op hun repertoire gehad. De muziek van de semi-akoestische band Trust valt moeilijk in een hokje onder te brengen. Easy listening, blues en soft-soul en zijn de voornaamste muzikale elementen, maar de intensiteit waarmee het materiaal gebracht wordt verwijst de wil om het repertoire te duiden naar de achtergrond. Muziek met hart en ziel. De bijzondere stem van leadzangeres Joan Albrecht draagt in elk geval bij tot de volstrekte eigenheid van de sound. In combinatie met de meerstemmige vocalen van de gitaristen Jan Doeke van der Veen en Bert Middelbos en de ritmische percussie van slagwerker Fred Bakker, zorgen de breekbare melodieën van Trust voor een uniek repertoire dat zijn gelijke niet kent.

Ook valt op te merken dat de optredens van Trust steeds verder van Drenthe plaatsvinden en dat geeft aan dat ook de rest van Nederland de groep begint te ontdekken. Aanstaande zondag 5 november blijft Trust nog lekker dichtbij huis. Hét muziekpodium van het Landschaps Theater de Polletuin in Ruinerwold, is de gastheer van het viertal. Het traditionele muzikale jaarlijkse weerzien aan de Haakswold 33 trekt altijd een gezellig volle zaal.

Trust bestaat uit Joan Albrecht, zang, JD van der Veen, gitaar en zang, Bert Middelbos, bas en zang en Fred Bakker, drums en percussie. Een optreden van het semi-akoestische kwartet Trust is altijd een muzikaal avontuur. Tien snaren en mooie meerstemmige zang, ritmisch ondersteund door percussie. De groep Trust heeft door het beperkte instrumentarium een zeer open geluid waarin de breekbare, maar schone harmonieën en melodieën uitstekend tot hun recht komen. Op trust-music.nl is een goed beeld te krijgen van het werk van het kwartet.

De aanvang van het concert in de Polletuin is 15.30 uur.

 

 

wat is dit?