Openingsfeest Wolderhuus op 29 juni 2024

Op zaterdag 29 juni a.s. is het feest in de gemeente De Wolden! Het Wolderhuus opent dan officieel haar deuren voor alle inwoners van De Wolden. Er zijn diverse activiteiten georganiseerd om kennis te komen maken met het Wolderhuus en de instanties die er gevestigd zijn (zoals bibliotheek, sportverenigingen, welzijnsorganisaties e.d.).

Lees meer »

Drenthe Plat

Goed nieuws voor alle liefhebbers van de Drentse humor. Vanaf eind dit jaar toert weer kris kras door Noord- Nederland met een gloednieuw programma boordevol Drentse humor en liedjes.

Lees meer »

Kleurrijk Bulgaars in Ruinen

Zondagmiddag 2 juni treedt het Amsterdams Ensemble “Chubritsa” op in Ruinen.Dit unieke Ensemble brengt al vele jaren de Bulgaarse traditionele muziek ten gehore.Het Ensemble staat onder leiding van Svetla Kleijn-Anastasova.Hun liefde voor deze bijzondere muziek straalt er vanaf!Het belooft een schitterend concert te worden met geweldige koorzang en traditionele muziek.

Lees meer »

Rohr kapel Concert

De ROHR Kapel geeft 26 mei een concert in 't Markehuus in Veeningen o.l.v. Simon Meurs.Aanvang is 14:00 en de entree is €7.50.

Lees meer »

Wolder Woorden

Singer-songwriter Gerco Klein uit Veeningen. Geboren en getogen in Zuidwolde, in een muzikaal gezin pur sang, met muziekwinkel en muziekschool aaan huis. Hij maakte eerder deel uit van verschillende underground metal- en punkbandjes, o.a. in Zwolle. Tegenwoordig is hij actief als soloartiest. Een paar geleden werd hij derde bij het Drents Liedjesfestival.

Lees meer »

Concert door Sandra Karres (viool) en Mirjam Karres (piano)

Op zondagmiddag 26 mei geven Sandra Karres (viool) en Mirjam Karres (piano) uit Haarlem een concert in de Mariakerk aan de Brink te Ruinen met als thema ‘Wien bleibt Wien’: een muzikale reis door Wenen met o.a. de lichtvoetigheid van Mozart, de lyriek van Brahms en ook een zwierende wals van Strauss.

Lees meer »

Online muzieksymposium

Doe mee met de workshops en energizers en luister naar onze keynote spreker. Het symposium vindt plaats op woensdag 22 mei vanaf 15.00 uur via Zoom. Thema is Zó klinkt Burgerschap! Deelname is gratis. 

Lees meer »
Evenement Wanneer Waar
Kerstrondje, Ruinerwold Ruinerwold 9 en 10 december 2023 11u-17u