Stem nu op de Culturele Prijs van De Wolden 2023!

De Wolden zet culturele sterren in de schijnwerpers: wie wint Culturele Prijs 2023? Sinds 2018 viert De Wolden jaarlijks haar culturele helden: al die dynamische inwoners, verenigingen en organisaties die het culturele landschap van De Wolden vormgeven. Wat valt er te winnen: 2500 euro! Dit jaar ben jij, de publieksjury, weer aan de beurt om te bepalen wie de Culturele Prijs van 2023 krijgt, dus bij deze roepen we heel De Wolden op om te stemmen!

Lees meer »

Subsidie Incidentele Culturele projecten Drenthe

Mooie kans! Met deze subsidieregeling wil de Provincie Drenthe een levendig, gevarieerd cultureel klimaat stimuleren en in stand houden. De regeling is bedoeld voor culturele projecten die een incidenteel karakter hebben en een groot publieksbereik.

Lees meer »

Streekprogramma Wiede Wold op streek!

Het Streekprogramma van Wiede Wold staat bol van unieke projecten die de pracht en diversiteit van ons platteland belichten en specifiek de toekomst ervan!  Hoe kijken wij als Woldenaren, van jong tot oud(er) naar deze toekomst? Steeds meer data van deze projecten zijn bekend. Zet jij ze ook alvast in je agenda? Ga naar https://wiedewold.nl/streekprogramma/ voor meer informatie over het streekprogramma of klik op de links voor meer informatie:

Lees meer »

Martha Veldthuis werkt aan melkbus van drie meter hoog. Kunstwerk komt op plein voor Wolderhuus en moet ontmoetingsplek van Zuidwolde worden

Martha Veldthuis werkt momenteel aan een melkbus van bijna drie meter hoog. De kunstenaar uit Ruinerwold heeft deze week het schetsontwerp van haar kunstwerk gepresenteerd dat dit jaar een prominente plek krijgt. De melkbus moet een ontmoetingsplek worden voor zowel de gebruikers van het Wolderhuus voor sport en cultuur als de inwoners van Zuidwolde.

Lees meer »

Programma Gekleurd Grijs staat online

In de provincie Drenthe vindt elk jaar Gekleurd Grijs plaats. April is een actiemaand vol culturele activiteiten, speciaal voor de jeugd van vroeger. Er zijn workshops, voorstellingen, lezingen en rondleidingen. Iedereen die zich aangesproken voelt, mag meedoen. Gekleurd Grijs wil senioren kennis laten maken met verschillende vormen van kunst en cultuur. Eigen interesse staat centraal. De activiteiten worden georganiseerd door culturele organisaties en kunstenaars. Vanaf 11 maart 2024 staat het programma op de website van Gekleurd Grijs.

Lees meer »

Leskoffer overhandigd aan leerlingen van De Bosrand

Vanaf 3 april bezoeken de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in De Wolden de Barak Linde in Zuidwolde. Ter voorbereiding op dit erfgoedbezoek hebben Stichting De Barak en schrijfster Janne IJmker een lessenserie en leskoffers ontwikkeld met materiaal rond de Joodse werkkampen in de gemeente.

Lees meer »

Ontdek jouw talent met culturele lessen in De Wolden en Hoogeveen!

‘MARKT 5’, dat staat er sinds woensdag op de gevel van het voormalige Scalagebouw in Hoogeveen. Achter de deuren van MARKT 5 wonen nu drie culturele organisaties samen: Kunstenkorf, MMT Producties Hoogeveen en CultuurKlik. Je kunt er op dit moment onder meer terecht voor lessen muziek, dans, musical, theater en urban arts.

Lees meer »