Maak je eigen boek! Paleis De Wolden

Workshop literatuur, beeldend/nieuwe media en erfgoed voor groep 5-6.Door: Kees Opmeer (auteur) en Marieke Opmeer (kunstjuf fotografie, illustratie) in het kader van het streekprogramma Wiede Wold.

Lees meer »

Save the date 'Wat maak je me nou?!'

Wat maak je me nou?! is een gratis online muzieksymposium op woensdag 24 mei van 15:00 tot 17:00 uur voor alle leerkrachten en schoolleiders in Drenthe, Friesland en Groningen. Het staat in het teken van muziek en creativiteit. 

Lees meer »

Dansen met het jonge kind

Jonge kinderen bewegen graag en veel. Ze hebben een natuurlijke bewegingsdrang en belevingswereld waarin ze allerlei ontdekkingen doen. Het is een feest om al vroeg met ze te bewegen op muziek.

Lees meer »

Van Gogh in Drenthe

Vincent van Gogh bracht 140 jaar geleden een bezoek aan Drenthe. De schilder was onder de indruk van het landschap en zijn bewoners. Dit jaar start het project Van Gogh in Drenthe, waarin dit verhaal centraal staat.

Lees meer »

Open Monumenten Klassendag

Op 24 maart vindt de lancering van het vernieuwde lesmateriaal voor de Open Monumenten Klassendag plaats. Onder toeziend oog van regionale pers, basisschool-leerlingen en partners wordt het lesmateriaal in rijksmonument Station Baarn gepresenteerd.

Lees meer »

Leergang Muzikaal spel 2023

Tijdens de leergang muzikaal spel ga je samen met Mark Wester en Mathieu Vulto praktisch aan de slag. Je gaat kijken naar de vragen: Hoe geef je een muziekhoek vorm? Hoe begeleid je muzikaal spel? En hoe begin je?

Lees meer »