Culturele middag bij Huize Welgelegen

Gepubliceerd op 1 september 2022 om 12:01

Culturele middag op het terras bij Huize Welgelegen in Koekange.

25 september | 14:00 - 17:00 €14,50

Een speciale editie van de bekende ‘Verhalen rond de kachelavonden" dit keer op zondagmiddag op het nieuwe terras voor de Hooiberg. Het belooft een bijzondere, gezellige en mooi middag te worden vol met verhalen, muziek en gedichten. Ria Westerhuis heeft boeiende dichters en muzikanten uitgenodigd voor deze middag.

Voor u zullen optreden:

Jolies Heij uit Utrecht – landelijk bekende dichter. Wordt gevreesd op de poetryslam wedstrijden waar ze vaak aan mee doet. Maatschappij kritische gedichten waarmee ze je van je stoel blaast.

Reinier van Delden uit Meppel – van oorsprong Hagenees – gedichten en verhaaltjes à la Carmiggelt. Heeft net een nieuwe bundel uit. Zorgde het voorjaar voor een poëzieroute in Meppel

Astrid Voerman uit Meppel – schrijft al vanaf haar jeugd gedichten over haar gevoelens en de natuur. Haar gedichten zijn intuïtief en vast van vorm. Ze is bezig met haar eerste bundel

Rik van Boeckel -Dichter/percussionist uit Leiden verwierf in de jaren tachtig landelijke bekendheid als popdichter en treedt op met een combinatie van poëzie, liedjes en muziek. Hij begeleidt zijn ritmische voordracht met diverse percussie-instrumenten zoals djembe’s en conga’s

Martin Korthuis en Eddo Pol – beide al vanaf de tienerjaren muzikant. Los van elkaar speelden ze in diverse bands. Martin en Eddo vonden elkaar in schrijven van liedjes in het Gronings en daar treden ze mee op. In mei 2017 kwam hun eerste c.d. uit: ‘Nij’, (‘Nieuw’: met prachtige liedjes) 

Ria Westerhuis uit De Wijk – ze programmeert en presenteert al sinds het begin van Verhalen rond de Kachel de avonden in de wintermaanden. Nu ook deze middag op het terras. Ook zal ze gedichten voordragen uit haar nieuwe bundel Dwaalstroom, in de streektaal van de Reest én in het Nederlands

Rob Zandgrond uit IJhorst is vanaf het begin van Verhalen rond de Kachel als technicus aanwezig. Ook deze middag wederom van de partij.

Tip: Om de middag helemaal compleet te maken kunt u een borrelplank  bestellen. De borrelplank bestaat uit stukje twee soorten kaas / twee soorten worst / toast / kruidenkaas / tapenade / nootjes / olijven / ham met meloen. De borrelplank kost € 12,50 p.p. Graag bij het plaatsen van uw reservering aangeven of u een borrelplank wilt bestellen en voor hoeveel personen.

Entree: € 14,50

Het programma begint om 14:00 uur, vanaf 13:30 uur is het terras geopend.

Uiteraard is deze middag onze hooiberg geopend en kunt u aan de bar bij ons een drankje halen.

Anders dan bij de ‘verhalen rond de kachel’ avonden is geen koffie/thee inbegrepen in de entreeprijs. Het is niet toegestaan om eigen consumpties te nuttigen op ons terras.

reserveren : 0522-451771  of via info@welgelegen.com