Start van het zangseizoen bij wereldmuziekkoor Zima in Koekangerveld

Gepubliceerd op 12 september 2022 om 14:21

Heb je zin om te zingen in een vrouwenkoor?


Zima is het wereldmuziek-vrouwenkoor dat op de maandagavonden in de Veldhoek in
Koekangerveld bijeenkomt. Samen zingen we de winter door. Het koor start jaarlijks in de herfst en zingt door tot in april. Zima betekent ‘winter’ in o.a. het Servo-kroatisch en tegelijk is het de afkorting van Zingen op Maandag.
Het is een laagdrempelig koor; we zingen omdat het fijn en verbindend is. Tijdens de
repetities studeren we nieuw repertoire in en in de repetities daarna werken we dit verder uit, met aandacht voor de taal, de stijl en klankkwaliteit en dus ook voor zangtechniek. Dat betekent: geconcentreerd werken, zonder de gezelligheid uit het oog te verliezen en zonder naar een optreden toe te werken.
Het repertoire bestaat uit meerstemmige arrangementen van volksmuziek uit alle
windstreken; Scandinavië, de Balkan, Israël, Zuid-Afrika, Zuid Amerika, Canada en dit is nog maar een kleine greep uit het veelzijdige repertoire.
Zima start dit jaar op 24 oktober 2022 en zingt door tot en met 3 april 2023.


Zin om wat fanatieker te zingen?


Een aantal leden van Zima wil wel graag optreden en wil daarvoor nog wat fanatieker
repeteren. Zij hebben zich verenigd in de groep Leto. Leto betekent ‘zomer’. Voor Leto
begint het zingseizoen op 12 september 2022. Vanaf 24 oktober zingen zij samen met Zima.
Na afloop van de repetities zingen zij nog een half uurtje langer door en als Zima in april stopt komt, zingt Leto nog tot en met 15 mei 2023 door.


Zima en Leto staan onder leiding van Chris Zitter. Chris is muziekdocente en koordirigente. Ze is al meer dan 40 jaar actief op het gebied van wereldmuziek, met name muziek uit de Balkan. Naast het geven van muziekles, het dirigeren van koren en het geven van workshops heeft zij als zangeres en contrabassiste in diverse ensembles gezongen en gespeeld en treedt zij nog regelmatig op met Balkanorkest Zadar.


Zin in Zima of in Zima&Leto? Stuur een mailtje naar zingenbijzima@gmail.com dan krijg je meer informatie en kun je een afspraak maken om een keertje vrijblijvend mee te repeteren.