‘Wolder Woorden’

Gepubliceerd op 12 oktober 2022 om 09:56

Door de jaren heen zijn er schrijvers en zangers actief in en over de Wolden. Hier op het platteland schrijven ze hun teksten. Of ze wonen elders en schrijven over de Wolden.

Al die Wolder Woorden komen in gedichten, verhalen en liedjes terecht. Soms gaan ze over onze streek. Soms zijn ze er door geïnspireerd. Soms hebben ze er helemaal niets mee te maken. Maar de overeenkomst is dat ze een Wolder onderlaagje hebben. In de tekst of in de maker er van.

Wij vinden het de moeite waard af en toe stil te staan bij de Wolder Woorden en hun geestelijke moeders en vaders. De eerste keer doen we dat op zondag 30 oktober 2022 om 14.30 uur in Theaterschuur Linde. Optreden zullen dan:

  • Ria Westerhuis, dichteres uit De Wijk
  • Kees Opmeer, schrijver uit Ruinen
  • Marius Klein, singer-songwriter uit Echten, met zijn muzikale kompaan Hendrik Luurtsema
  • Derk Jan ten Hoopen, schrijver/dichter uit Zuidwolde
  • Baukje Bloemert, redactrice uit Zuidwolde. Omdat Wolder Woorden ook gaat over Wolder schrijvers van weleer, zal Baukje Bloemert in deze serie per keer een schrijver van vroeger belichten. Deze eerste keer is dat Bonnie Kuik-Veendorp
  • Marga Kool en Jan Veenstra uit Linde, zullen als gastvrouw en -heer ook een bijdrage leveren

De zaal gaat open om 14.30 uur. Dan is er om te beginnen koffie/thee met huisgemaakte cake. Het programma begint om 15.00 uur en kent een pauze. Om circa 17.00 uur is de voorstelling afgelopen. Met ruime mogelijkheden voor een nazit.

Entreeprijs: € 12,50 inclusief koffie/thee en cake vooraf.

Reserveren: via het contactformulier op www.theaterschuurlinde.nl. Of 0523-235001

 Een tip:

Een wandeling over Landgoed Linde, voorafgaande aan de voorstelling. Om het hoofd leeg te maken en ruimte te scheppen voor de Wolder Woorden. Of gewoon omdat een herfstbos nu eenmaal een grote charme heeft. 

Om alvast te noteren:

5 november, 11.00 uur: ‘Spekkies met Prik’ met kindertoneel: ‘Oosters sprookje’ (4-8 jaar)

Entree € 7,00, vaders, moeders en opa’s en oma’s gratis.

20 en 22 december, 20.00 uur: Kerstavond met Corin Tholen (zang) Martijn Jager (piano) en Marga Kool en Jan Veenstra met kerstverhalen en gedichten Entree: € 18,00, incl. koffie/thee +traktatie en pauzedrankje.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Theaterschuur Linde, Linderweg 4, 7925 PB te Linde, www.theaterschuurlinde.nl