'Smullen op Slachtdag': Culinair en cultureel

Gepubliceerd op 27 oktober 2022 om 13:14

Het wordt weer “Smullen op Slachtdag” in Museum De Wemme in Zuidwolde

In Museum De Wemme in Zuidwolde wordt het seizoen als vanouds afgesloten met  “Smullen op Slachtdag”. Op zaterdag 12 november zijn er, tussen 11.00 en 16.00 uur, allerlei culinaire en culturele activiteiten in het museum en op het voorplein in een grote tent.

Traditiegetrouw is slager Bouwman er met ‘Het varken op de ladder’. Heeft u nog nooit gezien hoe een varken wordt uitgebeend? Kom en maak het mee. In Nederland wordt dit bijna nergens meer gedemonstreerd. Het is heel speciaal om zo’n heel varken te zien met alle organen er nog in. De slager begint om precies 11.15 uur met zijn werk.  

Naast de traditionele specialiteiten, die bij de slager te koop zijn, is er op culinair gebied nog meer te beleven. Een aantal andere lokale ondernemers is aanwezig. Zij laten u niet alleen proeven, maar vertellen u ook hoe hun producten tot stand zijn gekomen. In onze eigen eetstraat zijn taart, pannenkoeken, bruine bonen, soep, kniepertjes en Wemmegies verkrijgbaar.

Daarnaast zijn er kramen met o.a. keramiek, textiel, kaarten, bloemstukjes, houtbewerken, sieraden en glas in lood. Bij deze kramen kunt u zien hoe de producten gemaakt worden. Kinderen kunnen kaarsen maken. En natuurlijk is de Oudheidkamer ook aanwezig. Alles wordt muzikaal omlijst met live muziek.

De toegang voor dit gezellige evenement is maar € 1,00. Het entreebewijs is tevens een lot, waarmee een mooie prijs gewonnen kan worden. Kinderen tot 12 jaar betalen geen entree. Alle voor ons geldige vrijkaarten en de Museumkaart worden deze dag ook geaccepteerd.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.