Jazzconcert door de Dixieland Connection & High Moor Bigband

Gepubliceerd op 8 november 2022 om 15:04

Jazzmuziek op de zondagmiddag 27 november 2022 in Theaterschuur Linde.

De Dixieland Connection, in hun stijl dé band in de regio, slaagt er in het publiek mee te krijgen door frisse originele vondsten en een meeslepend repertoire.  Lekkere muziek met veel variatie dankzij de extra rietblazer en met spannende klankkleuren door het gebruik van verschillende dempers

De High Moor Bigband, zoals de naam al zegt uit Hoogeveen, maakt met muzikaal leider Martin Oosterwijk bigbandmuziek in de volle breedte: veel “dikke vette” swing, maar ook pop, rock, funk, samba, bossa en ballads: muzikale hoogstandjes van toparrangeurs. De band kan zich verheugen op warme belangstelling bij de jeugd, afgaand op de jonge aanwas. Drie nieuwe leden maken bij dit concert hun debuut. Alle secties zijn daarmee compleet gevuld.

Theaterschuur Linde begon vijf jaar geleden - een beetje per ongeluk - toen de schuur nog deele was en onderdak bood aan een twee uitverkochte voorstellingen van het Klezmer ensemble “Klets”. Dat smaakt naar meer en dus volgde een verbouwing tot theater met een intieme huiselijke sfeer. Aanvankelijk vooral bedoeld voor literaire bijeenkomsten met beperkte muzikale omlijsting, blijkt de zaal zich ook uitstekend voor iets grotere muzikale evenementen te lenen. Zo was er dit jaar op eerste Pinksterdag weer een volle bak bij een concert van het mini-symfonieorkest “PEP!” uit Amsterdam. En recent speelde saxofoonensemble Sax-a-lot in de theaterschuur.  

Het aantal plaatsen voor bezoekers is echter beperkt zodat aanmelding vooraf per e-mail (garubingh@gmail.com) noodzakelijk is. Als reactie volgt een bevestiging van de reservering en een aanwijzing voor het parkeren.

Dit concert biedt opnieuw gelegenheid om kennis te maken met het verrassende, kleinschalige theater. De parkeerplaats – aan weerzijden tussen de bomen van de oprijlaan - is trouwens ook een mooi startpunt voor een wandeling over het Landgoed Linde.

Het concert is gratis! Wel is er de mogelijkheid om de waardering voor het gebodene uit te drukken in een vrijwillige bijdrage.

Aanvang concert 15.00 uur. Zaal open om 14.30 uur.

De Theaterschuur Linde, Linderweg 4, Linde.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.