Kerstconcert Viva la Musica

Gepubliceerd op 29 november 2022 om 10:36

Op zaterdag 17 december geven de koren van Koorschool Viva la Musica Zwolle hun jaarlijkse kerstconcert in de Hervormde kerk in IJhorst met Mannes Hofsink aan de vleugel, onder leiding van Ceciel van der Zee.

Twee delen

Dit keer is het concert in tweeën verdeeld. Van 16:30 tot 17:30 zingen alle koren vanaf 6 jaar in volledige kerststemming met kaarsen en carols, waarbij de jongere kinderen zich uitgebreid laten horen. Het jeugdkoor laat kort zijn vrolijkste en mooiste liedjes horen en ondersteunt ook de jongere koren.

Dan is er een pauze van een aantal uren waarna de jeugdkoren en het ensemble van 20:00 uur tot 21:00 uur een eigen winterconcert geven met allerlei kerst- en volksmuziek.  

Met veel enthousiasme is er weer gewerkt door alle koren aan de heerlijke liedjes die de kersttijd warm inluiden.

Beginnende sterren

De kinderen van 6 tot 9 jaar zingen in de Nederlandse taal over herders, de koningen en over een roodborstje en de nachtegaal. Voor de meeste kinderen is het de eerste keer dat ze op een podium staan en daar kijken ze enorm naar uit.

Solo sterren

Het kinderkoor, in de leeftijd van 10 tot 12 zingt in verschillende talen en in verschillende stijlen. Een heel oud Frans kerstlied, een romantisch Duits kerstlied, een Jiddisch slaapliedje en een vrolijk Engels trommellied. Ook de Nederlandse liedjes ontbreken niet met een lied van Annie MG Schmidt en het lied, Twaalf dagen van kerstmis in een vertaling van Jan Rot.  De kinderen laten zich ook graag solo horen. Het is een grote uitdaging om ook binnen de veilige omgeving van een eigen kerstconcert te kunnen proeven en te kunnen oefenen hoe het is om je eigen stem te laten horen voor een publiek.

Rijzende sterren

Het jeugdkoor bestaat uit jongeren en studenten. Zij zingen altijd meerstemmige klassieke en volksmuziek. De oudste groep tot 24 jaar zingt ook close harmony en meestal a capella. De koren zingen bekende meerstemmige carols, maar ook liedjes uit ijzige noordelijke landen, slaapliederen van over de hele wereld, een vulkanisch lied en wat verrassende vrolijke liedjes. Het publiek wordt geacht goed bij stem te zijn zodat er mee gezongen kan worden bij een enkel lied.

Aan het eind zingen alle koren samen het jubelende Gaudete!

Toegang €10  , kinderen €3.

Reactie plaatsen

Reacties

Yfke
2 jaar geleden

Hoi ik zing zelf in het jeugdkoor en heb daarbij heel veel plezier en ik ben het meisje voorop de poster