Kerstspel voor jong & oud

Gepubliceerd op 1 december 2022 om 15:41

Oud middeleeuws Kerstspel opgevoerd in de stal.

Zondagmiddag 18 december 13.00 uur: Naoberhoeve, Pesserweg 4 Echten en om 16.00 uur Hoeve Nolde, Nolderweg 3a Linde. Iedereen is van harte welkom.

Op zondag 18 december wordt een bijzonder kerstspel uitgevoerd op een toepasselijke plaats: de stal. Een groep zangers en toneelspelers voeren daar een oud middeleeuws kerstspel uit, wat het verhaal van de geboorte van Jezus vertelt. Over de tocht van Maria en Jozef naar Bethlehem. Dat daar nergens plaats is in de herberg, en dat zij moet bevallen in de koude stal. Over de blijdschap van de herders dat het wonder juist bij hen heeft plaatsgevonden. De tekst wordt deels gezongen in prachtige oud Hollandse kerstliederen, het spel duurt een klein uur en is ook zeer geschikt voor (kleine) kinderen. Muzikanten van Woudklank en de Midwinterhoornblazers nemen ook deel aan dit sfeervolle gebeuren. In de stal is het natuurlijk koud, en zit men bijna tussen de koeien in het stro (Naoberhoeve). Maar na afloop kan men zich warmen bij het vuur met warme sap of gluhwein. Toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage in de muts van de herders wordt zeer op prijs gesteld.

Komt het wonder aanschouwen, iedereen is van harte welkom

Zondag 18 december

13.00 uur: Naoberhoeve  Pesserweg 4, Echten

16.00 uur: Hoeve Nolde Nolderweg 3A Linde

Deze laatste voorstelling wordt voorafgegaan (voor wie wil) door een wandeling over Nolde met Herman van Arragon, mmv Ekelblaozers. Start wandeling om 15.00 uur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.