Wiede Wold lezingen: Wat aten we toen, wat eten we nu en wat gaan we in de toekomst eten?

Gepubliceerd op 1 juni 2023 om 11:58

De toekomst van ons platteland, gaat natuurlijk ook over voeding! Het platteland is immers dé plek waar een groot deel van ons voedsel verbouwd wordt. Wat aten we toen, wat eten we nu en wat gaan we in de toekomst eten?

Museum De Wemme heeft in het kader van Wiede Wold een speciale expositie 'Aan tafel'. Ga gerust eens een kijkje nemen!

Combineer je bezoek met één van de speciale lezingen die dit voorjaar georganiseerd worden:

Op zondagmiddag 4 juni om 14.00 uur komt Ajaan Hijmans van Kairos uit Zuidwolde vertellen over Directzaai en regeneratieve landbouw- en voedselsystemen met de boer, bodem en (bio)diversiteit als basis. Daarnaast verbouwt Kairos sinds 2020 Camelina Sativa (de Nederlandse naam is Huttentut). Van de zaden wordt olie geperst, die rijk is aan Omega 3 en 6 vetzuren en ook nog eens heerlijk smaakt.

De lezing op vrijdagavond 16 juni om 19.00 uur van Digna Kosse en Lucas Mullié heeft als titel ‘fast-food-shake-slow’ en gaat over de toekomst van streekproducten op het platteland vanuit een ontwerpende blik. Hun verhaal gaat over alles wat er komt kijken bij het samenstellen van een maaltijd en sluit aan bij zaken die in De Wolden spelen. Ze laten ook wat proeven.

Voor beide lezingen wordt aangeraden te reserveren. Er kunnen maar 50 mensen in de koffiekamer van De Wemme. De lezingen duren ongeveer 1 uur. Reserveren kan via info@dewemme.nl of tijdens de openingsuren van het museum per telefoon (0528 373332). Zie voor meer informatie onze website: www.dewemme.nl.

Foto: artizzle media | Peter Nefkens