Kunstronde Drentse makers

Gepubliceerd op 9 oktober 2023 om 09:20

Op 14 & 15 Oktober tonen 16 kunstenaars van het BCD, Beeldend Collectief Drenthe, hun werk. Alle kunstenaars zijn werkzaam in Zuidwest-Drenthe. Voor de gelegenheid hebben zij zich dit weekend verenigd rondom Ruinen, en zijn ze te bezoeken van 12:00 – 17:00 uur. Uitstekend voor een wandeling of een leuke fietstocht.

Een mooi startpunt van de ronde is de overzichtstentoonstelling aan de Westerstraat 54 in Ruinen, in het pand van de oude Regiobank. Daar is van iedere kunstenaar een werk te zien en ziet u waar u de kunstenaar zelf kunt vinden die dag. Tekenaar Arne Brink heeft daar zelfs nog meer van zijn werk hangen.

Aan de Huttenweg 3 te Ruinen, in het atelier van Marion Storm, vind je 5 kunstenaars. Je ziet keramieken van Marion Storm, schilderkunst van Maartje I Jansen, verschillende gemengde technieken van Eveline Villerius, schilderijen van Marijke van der Linden en divers werk van Annelise Heldoorn.

In de hervormde pastorie De Bron aan de Kloosterstraat 4 in Ruinen zijn eveneens 5 kunstenaars verenigd. Kom langs voor beelden van gemengde technieken gemaakt door Martha Veldthuis, fotografie van Paul Mentink, ruimtelijk werk van Maya Mastwijk, pentekeningen van Erik Stokker en verschillende technieken van Sejo Slingenberg.

In haar atelier is Coby Bos te vinden, met olieverfschilderijen, te bezoeken aan Oosteinde 13 te Ruinerwold. Ruimtelijk werk van Zjkln is te zien in haar atelier aan Scholtenswijk 5 te Kerkenveld. Hanna Schut heeft haar atelier aan de Armstraat 20 te Ruinen waar je terecht kunt voor olieverf en druktechnieken. En in het wol- en zijde-atelier van Antoinette Cremers, aan de Kloosterstraat 10 in Ruinen, is dit weekend ook Ivo Winnubst te vinden met olieverf en tekenwerk.

Meer informatie is te vinden op de website van het collectief: www.beeldendcollectiefdrenthe.nl'