Zondagsgoed in Theaterschuur Linde

Gepubliceerd op 30 november 2023 om 17:09

Zondagmiddag 3 december 2023: ZondagsGoed met Jan Henk de Groot en Johan Veenstra. Een literair- musisch café met onder andere als muzikale gast:de 'Grunniger Troebadoer' Jan Henk de Groot.

 

Jan Henk de Groot luisterde als jongen naar Ede Staal. Nu, dertig jaar later, behoort mij met zijn eigen 'laaidjes' tot de absolute top in de Grunniger muziek. Bekroond met de Streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden.Met zijn album 'De Wolf is trug' kreeg hij 5 sterren van de    NPO-radiomaker Frits Spits en de toevoeging: 'Ongelooflijk goed'.
 
En Johan Veenstra, bekende schrijver uit de Stellingwerven brengt zijn humoristische verhalen in zijn eigen streektaal.   Bijna dertig boeken zijn er intussen van zijn hand verschenen:  romans, verhalen, gedichten en columns in het Stellingwerfs, dat zeer verwant is aan het Drents.     
Hij had jarenlang een gesproken column op Omrop Fryslan, en schrijft tegenwoordig columns in de Leeuwarder Courant. Vele malen bekroond, waaronder twee keer met de Streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden!

Datum:     Zondag 3 december 2023
Tijd:           Inloop 14.00 uur.
Aanvang 14.30 uur
Locatie:    Theaterschuur, Linderweg 4 in Linde
Entree:      € 15,00 , inclusief koffie/thee en cake tijdens de inloop.
Reserveren via info@theaterschuurlinde.nl of telefonisch: 0523-234001
Als er nog plaats is ook kaarten aan de zaal.