Muziek maken en zingen tijdens Symfonica in D

Gepubliceerd op 26 februari 2024 om 15:57

Samenspeeldag voor muzikale jeugd

Kinderen en jongeren uit Drenthe met een passie voor muziek kunnen op zondag 14 april meedoen aan Symfonica in D. Dit jaarlijks terugkerende evenement biedt jonge musici de kans om samen te spelen in een groot orkest of mee te zingen in een koor.

De 8e editie van deze muzikale samenspeeldag vindt plaats in Theater De Tamboer in Hoogeveen. Vanaf 09.30 uur repeteren de deelnemers in groepjes de muziekstukken onder begeleiding van twee ervaren dirigenten en muziekdocenten. Het hoogtepunt van de dag is een presentatie voor publiek om 16.00 uur. Vorig jaar speelden en zongen meer dan 100 jonge deelnemers met veel plezier mee. Meer informatie en aanmelden via www.symfonicaind.nl

Mooiste muziekstukken
Projectleider Yvonne Blaauw vertelt: ‘Meespelen of -zingen is voor de deelnemers een hele belevenis, dat ervaren we elk jaar weer. Met als hoogtepunt het gezamenlijke optreden op een professioneel podium. Het orkest wordt deze editie opnieuw geleid door dirigent Roeland Robert. Minka Zaal dirigeert het koor. Het thema is dit jaar ‘The Best of’. Op het programma staat een selectie van de mooiste stukken van de afgelopen jaren. We hopen dat opnieuw minstens 100 kinderen en jongeren de kans grijpen om deze dag te beleven’.


Kindermuziekweek
Symfonica in D sluit dit jaar voor het eerst aan bij de Landelijke Kindermuziekweek die plaatsvindt van 5 tot en met 14 april. Yvonne: ‘Het orkest en het koor spelen en zingen samen het Kindermuziekweeklied. Een mooie afsluiter van deze week vol muziek op school.’

Repetities

Voorafgaand aan 14 april kunnen deelnemers de muziekstukken alvast repeteren met hun muziekdocent of thuis. Voor wie wil, worden leuke repetitierondes georganiseerd op verschillende plaatsen in Drenthe.