Vrouwenkamerkoor “Hera” en het Lunette Saxofoonkwartet

Gepubliceerd op 5 maart 2024 om 10:08

Op 17 maart a.s. klinkt op Blijdenstein het geliefde Requiem van Gabriel Fauré !

Aanvang 15.30 uur. Entree 20 euro / 17.50 euro (Vrienden van Blijdenstein) of reserveren: concerten@vriendenvanblijdenstein.nl

Het Requiem van Gabriel Fauré is een sfeervol en troostrijk werk dat rust biedt en hoop geeft aan nabestaanden en geliefden in tijden van verdriet. Muziek die ons tot inkeer brengt en ons het kleine, grote geluk van de wereld laat zien.

Luc Geraats heeft het arrangement gemaakt voor deze unieke combinatie van vrouwenstemmen en saxofoon kwartet.

De uitvoerenden in deze bijna kamermuziek achtige bezetting zijn Vrouwenkamerkoor Hera en het Lunette Saxofoonkwartet.

Vrouwenkamerkoor “Hera” is een semiprofessioneel vrouwenkoor, bestaande uit 12 zangeressen en staat o.l.v. Raghna Wissink.

Lunette Saxofoonkwartet bestaande uit 4 vrouwelijke saxofonisten, die vol passie en met ambitie spelen.

Beiden opgericht in Zwolle en met de drive iets waardevols bij te dragen aan onze samenleving met kwalitatief hoogstaande muzikale uitvoeringen en maatschappelijke concepten.

Het Requiem van Fauré wordt deze middag voorafgegaan door werken die haar zeggingskracht versterken, van componisten Eva Ugalde, André Caplet, Edward Elgar en Guillermo Lago.

Na afloop van het concert bestaat de mogelijkheid om samen na te praten en te genieten, dit onder het genot van een drankje, dat door de “Vrienden van Blijdenstein” wordt verzorgd.