Haiku Workshop

Gepubliceerd op 17 april 2024 om 10:22

Vanaf 16 mei gaan we weer drie lange weekenden genieten van de kunstroute Grensloos Kunst Verkennen die iedere twee jaar plaatsvindt in de Wijk, IJhorst en het tussenliggende Reestdal.


Dit jaar zal ook Taalkunst onderdeel uitmaken van de route. In het kader daarvan zal een haikuwedstrijd georganiseerd worden met als opdracht: maak een haiku geïnspireerd op een van de kunstwerken die tijdens de kunstroute te zien is.


Een haiku is een kort, niet rijmend gedicht van 17 lettergrepen in drie regels (5, 7, 5 lettergrepen). Regelmatig ‘even’ een haiku schrijven wordt steeds populairder. En nog leuker: iedereen kan deze Japanse minigedichten zelf schrijven! Om je schrijftalent op dit gebied te ontwikkelen organiseren we een Haiku Workshop op dinsdagavond 23 april en dat doen we niet alleen omdat we hopen op veel en goede inzendingen voor de wedstrijd, maar ook omdat het gewoon heel leuk is om haiku’s te schrijven.
De workshop wordt gegeven door tekstschrijver, moderne dichter en songwriter Eric Hoogeweg. Hij zal ons aan het werk zetten en dieper ingaan op dit minigedicht. Het is namelijk grootser dan de bekende 17 lettergrepen. Hij zal ook ingaan op het belang van verwondering, symboliek, oog voor detail en waarom de haiku zo goed past bij het hedendaagse mindfulness.


De workshop is geschikt voor zowel beginnende als ervaren schrijvers en dichters. Je kunt je voor de workshop aanmelden door een e-mail te sturen naar Birgite Swartjes, b_swartjes@hotmail.com of Gonda Lier, gondalier@gmail.com.
We plaatsen op volgorde van aanmelding.

 

Plaats: Dorpshuis de Wijk
Tijd: 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur
Prijs: 10 euro per persoon