Wolder Woorden

Gepubliceerd op 23 mei 2024 om 12:42

Singer-songwriter Gerco Klein uit Veeningen. Geboren en getogen in Zuidwolde, in een muzikaal gezin pur sang, met muziekwinkel en muziekschool aaan huis. Hij maakte eerder deel uit van verschillende underground metal- en punkbandjes, o.a. in Zwolle. Tegenwoordig is hij actief als soloartiest. Een paar geleden werd hij derde bij het Drents Liedjesfestival.

Schrijver en kunstenaar Peter Veen, opgegroeid in Zuidwolde. In de jaren-70 rebels actief in Jeugdsoos Dodiek in de Boerhoorn. Hij omschrijft zijn huidige wijze van werken als volgt: 'Op zoek naar wat zich voordoet. Onderdompelen, verzadigd raken en dan alle indrukken verwerken in tekst, geluid en beeld.'

Hij publiceert iedere zondag een Zeer Kort Verhaal. Intussen zijn er vier boeken van hem verschenen: Grensgebied, Valwind, Hondenwacht en @plttlnd.

 

Schriefster Janet Baron-Lopers, opgegroeid in Linde, in de Vuile-Riete. Janet woont nu in Laaghalerveen.

Ze schrijft in het Drents verhalen die vaak gaan over de dagelijkse, maar opmerkelijke dingen in het leven. Regelmatig publiceert ze in Zinnig, het magazine van het Huus van de Taol en won met haar verhalen een aantal prijzen.

Twee boeken kwamen van haar uit: Zaand in de leerzen en Zwiet in de haanden. Ook in de bundels Vörst, Nachtvörst en Kold van Het Drentse Boek, stonden verhalen van haar.

 

En in de vaste rubriek over schrijvers uit het verleden: aandacht voor de foute schrijver van 'Ik heb u lief mijn heerlijk landje', Jantinus Uilenberg, geboren en opgegroeid in Zuidwolde.

 

Presentatie: Marga Kool en Jan Veenstra

Datum: Zondagmiddag 26 mei 2024

Begintijd: 14.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur met koffie en thee)

Locatie: Theaterschuur, Linderweg 4, 7925 PB in Linde

Entree: € 15,00 inclusief koffie/thee met cake tijdens de inloop.

Reserveren via info@theaterschuurlinde.nl of telefonisch: 0523-234001