Fototentoonstelling van o.a. Anne Kuipers in gemeentehuis Zuidwolde

Gepubliceerd op 29 mei 2024 om 12:00

Expositie Woldense inzendingen Fotowedstrijd P10 en lokale fotograaf Anne Kuipers nu te bezoeken in het gemeentehuis in Zuidwolde.

De Wolden is culturele gemeente van Drenthe in 2023 en 2024. Binnen het programma Wiede Wold gaan inwoners en kunstenaars op zoek naar de toekomst van ons platteland.

Eind 2023 was er de fotowedstrijd vanuit de P10 met als thema: 'Het gezicht van een leefbaar platteland'. Foto's die trots en saamhorigheid, innovatie in de landbouw en/of ruimte, dynamiek en beweging uitstralen waren kanshebber.

De prachtige inzendingen vanuit De Wolden door Jans Schulting, Betsy Huberts en Anneke Woudstra zijn vanaf nu te bewonderen in het gemeentehuis in Zuidwolde, samen met de fototentoonstelling van fotograaf Anne Kuipers.

Anne Kuipers is een gepassioneerde fotograaf die zich laat inspireren door de natuur. Zijn huis hangt vol met foto’s van lepelaars, uilen, libelles en sperwers en ander natuurschoon dat hij heeft vastgelegd met zijn camera.

Zijn werk laat zich het best beschrijven als landschapsfotografie met de bijbehorende flora en fauna. Hij laat ons zien hoe geweldig mooi onze regio is en wat de invloeden zijn van het weer, het licht en de seizoenen.

Anne: ‘Ik ben een echt natuurmens. Ik heb altijd interesse in fotografie gehad en ik heb liefde voor de natuur. Regelmatig ga ik vroeg op pad in het Bargerveen of het Dwingelderveld om foto’s te maken van vogels. Uren kan ik daar rondlopen op zoek naar mooie plaatjes.’

In zijn foto’s herkennen wij de prachtige natuurgebieden en landschappen van Zuid- en Midden-Drenthe zoals het Mantingerveld, Dwingelderveld, het Zwarte Gat bij Zuidwolde, de Boerveense plassen, de Oude Kene, recreatiegebied Schoonhoven en hij weet ook de bijzondere mooie plekjes rond Hoogeveen te vinden. De foto’s zijn niet op de computer bijgewerkt, Anne probeert zo veel mogelijk het resultaat tijdens het maken van de foto te bepalen.

Anne: ‘Ik probeer te laten ons zien hoe geweldig mooi onze regio is en wat de invloeden zijn van het weer, het licht en de seizoenen op het beeld.’

U bent van harte uitgenodigd een kijkje te nemen bij deze nieuwe expositie in het gemeentehuis in Zuidwolde. De foto’s zijn tot 5 september 2024 te bewonderen tijdens kantooruren.