Kindertheater Mina Koes - ‘Het Raadsel van de Steen’

Gepubliceerd op 17 februari 2022 om 11:44

Vind jij toneelspelen leuk? Durf jij het aan om voor publiek te spelen? En zit jij in groep 7 of 8? 

Geef je dan nu op en doe mee met de opvoering van het toneelstuk “Het Raadsel van de Steen”!

Bij natuurgebied het Zwarte Gat in Zuidwolde ligt langs een slingerend pad een grote steen. En niet zomaar een steen! Als je goed kijkt zie je dat er iets staat ingekerfd. Iets dat te maken heeft met de moord op Mina Koes. Een meisje dat vermoord is in 1881…
Maar wat is eigenlijk het verhaal van deze steen? Is het een bijzondere steen? En waarom ligt hij precies daar?
Deze steen, samen met het thema ‘Zinloos geweld’, speelt een hoofdrol in het toneelstuk dat door kinderen gespeeld zal worden in de Theaterkuil de Falieberg in Zuidwolde.


In de zomer van 2022, van 28 t/m 27 augustus, zal in natuurgebied het Zwarte Gat het theaterstuk ‘Mina Koes, de moord bij het Zwarte Gat’ in de vorm van openluchtvoorstelling worden opgevoerd. Een grote theaterproductie waarbij bezoekers over het hele land naartoe zullen komen.

Naast de grote theaterproductie willen we ook graag kinderen laten kennis maken met het verhaal van Mina Koes en vooral met theater! Daarom nodigen we kinderen in de leeftijd van groep 7 & 8 uit, om mee te doen met het kindertheater – Mina Koes, ‘het Raadsel van de Steen’.

Vind jou kind toneelspelen leuk en durft hij of zij het aan om voor publiek te spelen?

Meld je zoon of dochter dan vóór 23 februari aan via www.actiefnaschooltijd.nl om deel te nemen aan het theaterstuk! Op deze website vind je tevens meer info zoals oefendata en datum van opvoering.

Heb je vragen of wil je graag meer informatie over het theaterstuk neem dan contact op met Leonoor Colenbrander, Welzijn De Wolden, tel. 0528 – 378686 of per mail leonoorcolenbrander@welzijndewolden.nl

 

Het Raadsel Van De Steen Flyer 2022
PDF – 2,2 MB 251 downloads