Benefietconcert voor Oekraïne, Hoogeveen zingt en musiceert

Gepubliceerd op 10 maart 2022 om 10:46

Op zaterdag 12 maart van 14.00 tot ongeveer 17.00 uur is er een benefietconcert in de Hoofdstraatkerk in Hoogeveen om geld in te zamelen voor Oekraïne.

Tal van Hoogeveense muzikanten en zangers meldden zich spontaan aan om mee te werken aan dit initiatief van Gerrit Jan Rutgers. Iedereen kan zaterdag binnenlopen om te genieten van de muziek en om te doneren. Het opgehaalde bedrag gaat naar Giro 555 ‘Samen in actie voor Oekraïne’. Aanstaande vrijdag is het programma van het verrassende concert te vinden op de websites www.ontdekscala.nl en www.detamboer.nl.  

Van pianisten tot rappers en zangers
Het publiek kan zaterdagmiddag luisteren naar onder meer pianisten Gerben van Dijk en Minas Abeer, Esmée de Haan op dwarsfluit, Marilin Jonkman op viool en Berend Kikkert op gitaar. Carolien Compaan, Lotte Soer en Karlien de Jonge verzorgen een zangoptreden en ook rappers Manzo & Lecksen laten zich horen. Daarnaast zijn er optredens van de leden van Scala Musicalgroep Hoogeveen en zang/piano duo Marja ’t Hart Wijnhorst en Wim Oostenbrink.

Fantastisch
‘En dat is nog niet alles’, aldus een zeer verheugde Rutgers. ‘Het is fantastisch dat al deze mensen zo snel reageerden. En ik heb ook nog een aantal reacties van mensen die pas in de loop van deze week definitief kunnen zeggen of ze mee kunnen doen. Onder andere het trio VanAllusWat, een koperblaasgroep en de trommelslagers van Hoogeveen. Het wordt sowieso een heel mooi en zeer afwisselend concert. En dat allemaal voor het goede doel; geld inzamelen voor Oekraïne. Muziek verbindt! We hopen dat er heel veel mensen langskomen en doneren voor de Oekraïners in nood.’