Jubileumtentoonstelling Tom Dorbeck

Gepubliceerd op 13 juni 2022 om 22:12

Expositie Tom Dorbeck in het gemeentehuis in Zuidwolde. Te bezoeken tijdens openingstijden.

Ter ere van zijn 80e verjaardag exposeert Tom Dorbeck met een prachtige overzichtstentoonstelling van zijn oeuvre in het gemeentehuis in Zuidwolde.
60 jaar kunstenaarschap in 1 tentoonstelling.

Tom is begonnen als bouwkundig tekenaar en ontwerper, architect wilde hij worden.
Maar aan het einde van zijn tienertijd begon hij ook gedichten te schrijven, alsof zijn leven ervan afhing. Als 17-jarige kwam hij in Bergen terecht, waar hij de Larense Schoolschilder Jaap Sax leerde kennen met wie hij zeer bevriend raakte. Door Jaap zijn werk geïnspireerd ging hij ook schilderen. Hij werd werkend lid van het Kunstenaars Centrum Bergen (KCB).

Op nummer 1 stond en staat voor Tom de ontwikkeling van creativiteit van de medemens. Daarom gaf hij gedurende 36 jaar cursussen in die richting en was hij leraar culturele vorming.
Ook was Tom actief in de politiek voor de PvdA, in het sociaal culturele werk, en hij was bestuurder en lid van diverse commissies en raden.

Tom woont sinds 1996 in Berghuizen in gemeente De Wolden.
Toen, na de gemeentelijke herindeling, een nieuw gemeentehuis gebouwd moest worden, nam hij de coördinatie op zich van de uitvoering van de zogenaamde 1%-regeling (1% van bouwkosten van een overheidsgebouw moet besteed worden aan kunstzinnige aankleding). Op zijn verzoek ging hij hierbij samenwerken met een in Drenthe geboren en getogen collega, Delia Bremer. Het werd een project met zeer plezierige samenwerking met alle betrokkenen en met een mooi resultaat.

Dorbeck heeft veel tentoonstellingen in binnen- en buitenland op zijn naam staan, kijk voor meer informatie op: www.tomdorbeck.com 

Publicatie: De Weg van Zeven, uitgegeven door een door Tom opgerichte non-profit uitgeverij.

Tom Dorbeck exposeert t/m 31 augustus 2022 in het gemeentehuis te Zuidwolde. Op vrijdagmiddag 17 juni wordt de tentoonstelling om 15.30 uur geopend door wethouder cultuur Albert Haar. U bent hierbij van harte welkom.