Inspiratiebijeenkomst voor Drentse musea

Gepubliceerd op 8 januari 2024 om 11:59

De Schatkamers van Zuidwest-Drenthe (Miramar Museum, Museum Valse Kunst, het Oermuseum en De Koloniehof) nodigen mede namens het Platform Drentse Musea alle collega Drentse Musea, relaties en geïnteresseerden uit om op maandag 5 februari a.s. te gast te zijn in Museum Miramar te Vledder voor de volgende bijeenkomst:

INSPIRATIEBIJEENKOMST Samen Sterk(er) De Schatkamers van Zuidwest Drenthe, de ups en downs van een samenwerking + Marketing Drenthe Workshop

De Schatkamers van Zuidwest-Drenthe Min of meer uit nood geboren hebben de musea in de gemeente Westerveld, Museum Valse Kunst, het OERmuseum, Zeemuseum Miramar en De Koloniehof, elkaar 8 jaar geleden opgezocht om te onderzoeken hoe wij elkaar konden helpen en versterken.

Deze bijeenkomsten begonnen voorzichtig, maar hebben uiteindelijk geleid tot vergaande samenwerking. Hoe dit proces verlopen is en wat de resultaten zijn willen zij graag met andere musea delen.

Markting Drenthe - Workshop Daarnaast zal Marketing Drenthe een workshop verzorgen waarin handvatten worden aangereikt aan musea/de culturele sector en partners om (samen) nieuwe doelgroepen en marketingmogelijkheden te ontdekken.

Netwerkborrel

We sluiten deze inspiratiemiddag af met een netwerkborrel.

Kortom, een inspiratievolle middag met als doel tot samenwerking te inspireren en met concrete handvaten huiswaarts te keren.

Programma

13.00 uur: Inloop met koffie/thee 13.15 Welkom & De Schatkamers van Zuidwest Drenthe de ups en downs van een samenwerking 13.45-14.00 uur Pauze 14.00- 15.45 Marketing Drenthe workshop incl. pauze 15.45-16.30 Afsluiting en netwerkborrel

Aanmelding Aanmelding kan tot en met 29 januari 2024 door een mail te sturen naar info@platformdrentsemusea.nl o.v.v. aanmelding 5 februari 2023 en met daarin aangegeven - het aantal deelnemende personen

- Museum/organisatie

Meer informatie

https://platformdrentsemusea.nl/wat-doen-wij/activiteiten/inspiratiebijeenkomst-samen-sterker/