Cultureel Café De Wolden: Een avond van inspiratie en samenwerking

Gepubliceerd op 7 februari 2024 om 22:20

Op 5 februari 2024 werden cultuurmakers uit De Wolden verwelkomd bij de Markiezin van Drenthe in het sfeervolle Ovenhuis van de Karstenhoeve in Ruinerwold. Het werd een avond vol warmte en creativiteit, waarin Sinje Kiel, de gastvrouw van de avond, de aanwezigen ontving met haar gastvrijheid en betoverende zang.

Sinje Kiel, zangeres, theatermaker, zangpedagoge en cultureel ondernemer in de breedste zin van het woord, opende de avond met een hartelijk welkom en een prachtig optreden. Ze deelde niet alleen haar eigen ervaringen, maar moedigde ook anderen aan om hun passie te delen en samen te werken. Haar inspirerende motto van de avond, "Vier je successen, vertel waar je tegenaan loopt, vind potentiële samenwerkingspartners en deel inspiratie!" bracht enthousiasme teweeg onder de aanwezigen.

Het talent in de Gemeente De Wolden e.o. bleek enorm, met cultuurmakers die hun unieke bijdrage presenteerden. Benieuwd naar hen? Bekijk hun werk eens, door te klikken op hun site of socials: 

Sinje Kiel, Mike Cremers, Arjen Frijlink, Maartje Jansen, Elisa van den Berg, Vivien Nieuwenweg, Zwaantje ten Have en Antoinette Cremers

Vanuit de gemeente waren de cultuurcoaches Inge Sterken en Anne Marie Verkade-Diphoorn aanwezig en ook de wethouder Cultuur Albert Haar was er. Allen met een luisterend oor en waardevolle tips om de culturele sector verder te versterken.

Het werd al snel duidelijk dat iedereen gedreven wordt door passie voor hun vak. Tegelijkertijd werden ook uitdagingen benoemd en de behoefte uitgesproken aan concrete samenwerkingsdoelen. Toch was er consensus over het belang van het leren kennen van elkaar als een eerste stap naar vruchtbare samenwerking.

De avond eindigde met de aankondiging van een vervolg: een nieuwe editie van Cultureel Café De Wolden, met Vivien Nieuwenweg, de Vrolijke Kunstenaar uit Veeningen, als gastvrouw. Elke keer biedt het café een kijkje in de keuken bij een andere cultuurmaker, wat een rijke diversiteit aan ervaringen en inzichten belooft.

De cultuurcoaches zullen de communicatie oppakken en het culturele veld in De Wolden zal opnieuw worden uitgenodigd. Zo zullen we gezamenlijk verder bouwen aan de culturele weg, in de hoop een nog levendiger en bloeiender cultureel landschap te creëren voor ons allemaal.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.