Foodfestival Wereldse Heerlyckheid Ruinen wint Culturele Prijs 2023

Gepubliceerd op 29 april 2024 om 10:50

De Wolden viert haar culturele talenten en dit jaar straalt het Foodfestival Wereldse Heerlyckheid Ruinen met de Culturele Prijs 2023. Met bijna 29% van de 1500 stemmen heeft het festival de harten van het publiek veroverd.

Het Foodfestival Wereldse Heerlyckheid Ruinen, een nieuw initiatief, brengt mensen van verschillende culturen samen door heerlijke gerechten van over de hele wereld. De publieksjury was verrast en onder de indruk van dit initiatief dat culturen verbindt door middel van eten.

Het festival werd geprezen om zijn vermogen om diverse culturen te integreren en mensen uit alle lagen van de samenleving te verbinden. Een greep uit de reacties van stemmers:

  • “Gewéldige ontmoetingsplek voor allerlei culturen !!!!!!!”
  • “Zorgt voor een mooie verbinding tussen meerdere culturen.”
  • “Leuk om een klein beetje te proeven van de cultuur van de nieuwkomers in ons dorp.”
  • “Verbindend, verrassend en ook gewoon heel erg gezellig voor zowel inwoners als toeristen.”
  • “Hier komen de smaken van de wereld samen.”

Een welverdiende felicitatie aan het Foodfestival Wereldse Heerlyckheid Ruinen voor het winnen van de Culturele Prijs van 2023! 

Nicole van der Ouw maakte gelijk van de gelegenheid gebruik om iedereen uit te nodigen voor het Foodfestival van dit jaar: op 18 mei 2024 wordt wederom dit heerlijke event georganiseerd op de Brink in Ruinen. https://inwoners.ruinen.nl/is/product/156839/189591/invis2/internationaal-foodfestival-wereldse-heerlyckheid 

Het Foodfestival Wereldse Heerlyckheid Ruinen mag dan de prijs in de wacht hebben gesleept, maar ook de andere genomineerden hebben indruk gemaakt met hun bijdrage aan het culturele landschap van De Wolden. Bedankt alle organisatoren van: Koninklijke Muziekvereniging Apollo uit De Wijk,  Muziekvereniging Con Amore uit Veeningen, Toneelvereniging UDI uit Ruinerwold en Toneelvereniging UDI uit Ruinerwold en Het Onwies Faute Feest uit De Wijk.